Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gyache Improved i Ubuntu 10.10

Efter mycket om och men så har jag äntligen fått Gyache Improved att funka i Ubuntu. Man följer bara det här rådet:

http://blog.sudobits.com/2010/10/24/how-to-install-gyachi-in-ubuntu-10-10/

 

Det är det enda programmet som verkar fungera med Yahoo messenger om man vill använda webbkameran också. (Pidgin och de andra funkar bra utan webbkameran) Av nån anledning så verkar det bara vara PCLinuxOS som har det i sitt ordinarie programförråd?

På Ubuntus egna forum fick man ingen större hjälp utan de sa att koden är trasig, det är omöjligt ungefär och sen var det bra med det...Men det stämmer alltså inte eftersom jag ser att den funkar utmärkt.

(på 32 bitars datorer)

Jag tror det är en av anledningarna varför PCLinuxOS har seglat rätt högt på Distrowatch listan. De är lyhörda för vad användare vill ha helt enkelt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Jo det är lite häftigt med PCLOS som ständigt uppgraderas till ganska nya programversioner, men ändå fungerar så driftsäkert. Det är ju en rullande dist precis som LMDE, men programpaketen är väldigt up-to-date om man jämför med LMDE. Debian (LMDE) har en betydligt försiktigare hållning till uppdateringar.

Skillnaden i taktik beror nog på att Debian i väsentlig utsträckning är avsedd som en server-dist,  onödigt risktagande är helt uteslutet.

Det lär vara så att testningen av PCLOS är osedvanligt omsorgsfull, det är väl därför de lyckas hålla så hög kvalitet,  alla uppdaterade programpaket till trots. Smile

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

johnh3s bild

Ja jag är förvånad över att PCLinuxOS är så pass stabil trots att den är "up to date" hela tiden.

Jag har provat att skriva en "request" på Gyache (önskemål) på Launcpad.net som är Ubuntus sida för det. Dock tycker jag den är lite svår och oöverskådlig att hitta på. Var skriver man rena önskemål och var rapporterar man buggar?

https://launchpad.net/

Men nu är den gjord i alla fall. Pardus motsvarighet känns mer logisk och lättare:

http://bugs.pardus.org.tr/

 

Fast det kan ju bero på att jag är ovan med Launchpad också.

Lyfangs bild