Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Antivirus tester.

Då har idg.se gjort sitt sedvanliga årliga antivirus test igen. Som vanligt är Symatec/Norton den stora vinnaren och det enda gratisalternativet (varför bara ett gratisalternativ?) Microsoft eget program fick bara 3 poäng. Jag vågar nog påstå att om man har Vista eller Windows 7 och har uppdaterat allt i operativsystemet i övrigt så räcker ett gratis alternativ (i kombination med den inbyggda brandväggen) gott och väl för en vanlig privatperson.

I Tommy K Johanssons blogg rankas MS Security Essentias högt.

Men artikeln kommer väl på PC för alla och skrämmer upp många förstås och Symatec får sälja många licenser på Elgiganten. Microsoft har väl själva levt så länge i symbios med antivirusföretag så de verkar lite rädda/tveksamma att promota sitt eget system.

Med Linux slipper man detta förstås men jag tycker nog media är lite enkelspåriga i sina tester ändå.

 

Hela testet här:

http://www.idg.se/2.1085/1.362089/hotet-fran-nya-tysta-virus---11-sakerh...

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Testet använde sig av en extern sidas statistik över hur programmen klarade av kända och okända hot, så den siffran kan man väl knappast klandra "PC för alla" för. Sen klarade det inte av att rensa så bra. 3:an var kanske lite väl låg, men sen är det ju inte en säkerhetssvit heller. Själv har jag installerat Security Essentials på alla bekantas datorer, och min egen. Använder man något annat än Internet Explorer så ger väl även det ett ökat skydd Smile