Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gnome 3

Gnome 3 ser spännande ut:

http://www.gnome3.org/

 

Frågan är om den kommer att gå att få i den kommande Ubuntu 11.04? Eller ska de gå över till Unity helt och hållet?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Unity kommer som standard, Gnome 3 kommer (om inget händer efter allt tjafs som varit på sista tiden) att finnas med i paketförrådet. Så det bör gå att göra sudo apt-get remove unity && sudo apt-get install gnome3 (eller vad paketen kan tänkas heta) :)

Edit: Jag gillar tanken bakom Gnome 3, det här med en mindre distraherande miljö. Dock tror jag att man av vana kan få svårt att gå över. Förutom det så tyckte jag även tidigare att Unity verkade lite jobbigt, men på sista tiden har jag själv ställt in AWN-panelen så den liknar Unity. Nu när jag vant mig vid att ha panelen längst vänsterkanten så känns Unity inte som något omöjligt alternativ heller... Finns ju andra trevligheter med Ubuntus miljö, så som den globala menyn också.

atas bild

 Det skulle väll vara konstigt om gnome shell inte finns med då resten av gnome 3 uppenbarligen finns med. Unity är väll det vanliga gnome 3 men med Ayatana och compiz? Det krävs ju inte många extra paket för att tillhandahålla hela Gnome 3.

 

FoHs bild

Jag är inte helt säker men jag tror att Ubuntu 11.04 kommer baseras på Gnome 2.32, och inte Gnome 3.0. Enligt Wikipedia så är det 2.32.1. Har för mig det pratades om det förut att de skulle avvakta en release med 3.0. Men jag tror 3.0-komponenterna kommer finnas med i paketförrådet iaf.