Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Artikelserie om fri programvara.

Fria Tidningen börjar nu en större artikelserie om fri programvara/öppen källkod som ska vara i flera nummer framåt. Den första artikeln börjar i nummer 27 som kom ut den 6 april med rubriken "Fri programvara räddar världen"

Jag har papperstidningen men artikeln verkar dock inte vara släppt till nätupplagan ännu:

http://www.fria.nu/

 

Hursomhelst tycker jag det är ett bra initiativ de gör. I nästa nummer ska bland annat Richard Stallman granskas.