Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En intressant Pardus artikel från Grekland.

Hittade den här av en slump på nätet:

http://osarena.net/2011/05/interesting-presentation-pardus-a-turkish-os-...

Det finns i mitten en länk till Pardus "Comar projektet" i pdf formatet. I stort sett ska det väl gå ut på att lättare implementera olika program eller "appar" i Pardus.

Som jag ser det är det väl Pardus största problem för närvarande. Pisi/programförrådet växer men är svårt att underhålla, det går långsamt med att införa nya program, uppdaterade versioner av befintliga program och så. De har även en "Corporate" version numera också, samt den vanliga 2011 versionen vilket gör det ännu svårare att satsa alla resurser på en enda version som förut.

 

Ska de dessutom kanske göra versioner med Gnome eller LXDE blir det ännu mer resurskrävande.

Enligt min mening den enskilt största orsaken till varför de inte ligger högre i Distrowatch listan. Programförrådet kan inte sägas vara så litet längre men de har ändå lång kvar jämfört med exempelvis PCLinuxOS eller Ubuntu.

Jag vet inte hur långt de har hunnit med COMAR men hursomhelst är det en spännande lösning.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Pardus har jag sett som en intressant distribution innan. Hade jag en dator att avvara så skulle jag testa senaste versionen.

johnh3s bild

Det kommer en ny uppdaterad version av Pardus 2011 inom kort. Ska troligen släppas på måndag (11 juli) så man får se om det stämmer.