Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu 11.10 snabbaste Ubuntun någonsin?

Läste denna artikel på ubuntu.se:
 

http://www.crn.com/news/applications-os/231002339/ubuntu-11-10-fast-and-friendly.htm;jsessionid=aFYCEyJF6m1HsFAA9i92Jw**.ecappj03

Det verkar som kanske Shuttleworth och hans team är på rätt väg med Unity trots allt. Ibland känns det som om varje version med KDE 4 blir otympligare, långsammare och krångligare för varje gång.

(man saknar KDE 3 ibland)

Jag hoppas de lyckas med den skarpa versionen av 11.10 Det har varit lite dött på Linuxfronten på den senaste tiden så om Ubuntu fick en riktig "hit" igen som drog uppmärksammhet till sig vore det skojigt.

Har själv inte varit så positiv till Unity initialt men för att gå framåt måste man kanske ta risker ibland. Canonical verkar i alla fall ha valt väg och tvekar inte längre. Så jag hoppas allt går vägen.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Det är nog bra att de kapar sekunder på starttiden, med tanke på att de tog ett steg tillbaka med senaste versionen på den punkten. Phoronix hade ett test för några månader sedan som visade på det.

Vad det gäller KDE så läste jag härom veckan att de skulle börja se över prestandan och vad man kan göra åt det, så vem vet om det blir snabbare. Sen lär det väl knappast bli enklare när det gäller funktioner och inställningar, och det kan ju vara en nog så svår balansgång.