Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntus nya look på programhanteraren.

Ubuntu 11.10 kommer att få ett nytt utseende på sin programhanterare:

http://www.omgubuntu.co.uk/2011/08/ubuntu-software-centre-lands-oneiric/

Ser väldigt snygg ut. Antagligen ligger väl Ubuntu längst framme i det här avseendet. Synaptic försvinner, men det ska gå att installera i alla fall. Men tanken är väl att man bara ska behöva ett ställe för installation av applikationer. Det blir väl också ett eldprov hur de har fått till Unity samtidigt. Möjligheten att köra på "Ubuntu classic mode" försvinner i och med denna version.

Gör de bort sig med denna version tror jag de förlorar förstaplatsen på Distrowatch listan. Så det gäller att de gör saker och ting rätt.