Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny dator.

Har köpt en ny stationär dator. Fick med Windows 7 förinstallerat. Så efter att ha använt Linux i ca: 3 år är man tillbaks i Windows världen igen.

Men det var inte bara att köra igång. Jag har i princip ägnat en hel arbetsdag åt att installera uppdateringar, ta bort testversioner av förinstallerade program som Microsoft Office starter, Norton antivurus med mera..

Ersätta dem med gratisprogram och så vidare.Vad är mitt intryck av Windows 7 då? Personligen ser jag ingen större skillnad mot det utskällda Windows Vista. Mycket av Vistas dåliga rykte hänger nog ihop med att den installerades på burkar med bara 1 gb internminne i början. Den kräver nog minst 2 gb för att gå hyfsat snabbt.

Har dock en dator med Ubuntu 11.04 Unity på ett annat håll. Spontant tycker jag att det går snabbare att arbeta i den och när man har vänt sig med Unity känns Windows 7 gammalmodigt:

http://www.metro.se/metro-teknik/det-har-hade-man-kunnat-tanka-ut-for-tio-ar-sedan/Objijv!92570/

Dock ska jag ha kvar Windows på en dator med tanke på bank-ID och en del andra saker.

Det kanske blir först med Windows 8 Microsoft försöker med nåt nytt och lämnar det gamla bakom sig. Men det återstår att se. Men jag tror nog de är illa tvungna att förnya sig om inte Apple/Mac ska ta över mer och mer.

Vore inte deras produkter så dyra hade de kanske redan gått om Windows bland hemma användare.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Windows 8 ska enligt Microsoft vara det största sedan Windows 95. Jag tvivlar, men lite nyfiken blir man ju i alla fall Smile Problemet med drivrutiner och annat kvarstår säkert.

danjeels bild

Du angav Bankid som orsakt till att köra windows, Bankid finns till linux. Funkar dock inte så bra på 64bit Arch för mig men då kan man köra fribid istället (http://fribid.se/).

Fribid fungerar underbart för mig numera.

Så nu har jag inget behov av Nexus personal längre.

Fribid kan hämta certifikat på dom flesta banker och fungerar på alla tjänster jag använt.