Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Probelm med att inkludera länkar i Hotmail meddelanden i Ubuntu 11.10

Jag har börjat få stora problem med att inkludera länkar i e-post meddelanden om jag använder Hotmail i Ubuntu 11.10 och Firefox version 9.0.1
Ofta går det inte alls fast jag försöker flera gånger. Men ibland går det.
Har inte haft problem med det tidigare Ubuntu versioner. Skrev även en buggrapport om det som inkluderar en skärmbild hur det ser ut.
Bug # 914827:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/firefox/+bug/914827

Är det någon här som har samma erfarenhet?

Om jag avslutar Firefox och startar om den igen brukar det hjälpa ibland. Då går det högerklicka på e-post meddelandet och "Klistra in" en länk.
(se bilden där det står "The second screenshot" )
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/firefox/+bug/914827

Men jag har inte behövt starta om Firefox förut. Har även provat i några KDE distributioner och där finns inte det här beteendet. 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Jag kan tillägga att jag har testat med Chromium, inga problem alls med den.

Så detta är ett Firefox relaterat strul.

Även jag har upplevt detta så du är inte ensam.

För att det ska fungera att klistara in så måste jag markera rutan så markören flyttas dit och sedan högerklicka på samma rad och väldigt nära markören, det fungerar inte i hela fältet som det borde.

Och även då är det inte garanterat att det fungerar så ibland får jag klicka på något utanför textfältet för att sedan "börja om" genom att klicka så markören kommer tillbaka och hoppas att det fungerar denna gången.

Och det är endast i firefox jag upplevt detta och jag använder Slackware med KDE.

FoHs bild

Jag upplever problem med Unity som sammanfaller med uppdatering till Firefox 9. Exempelvis om jag öppnar Dash med Windows-tangenten så hamnar det emellanåt under Firefox. Om jag startar om Firefox så fungerar det ett tag till.

Anledningen till att jag nämner det är att jag funderar på om det inte kan vara något i FF9 som ändrats, så att det inte samspelar med Unity, dvs att FF-fönstret ritas på något konstigt sätt.

Du kan nog hitta en äldre version av FF att testa med, för att se om det verkligen är FF9 som infört det här (Ubuntu 11.10 kom ju med en lägre version, så det kan ju vara intressant om det är FF- eller Ubuntu-versionen som är boven).