Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Porten låser sig

Skumt fel det här. Jag har skrivit lite kod för att hitta 3G-modem och det fungerar ganska bra, tills jag trycker in PCMCIA-kortet Huawei E620. När jag itererar genom tillgängliga serieportar kommer jag till ttyUSB0, sedan skall den testa ttyUSB1 och då tvärdör programmet. Det går inte ens att döda med kill -9 . Måste nog hitta ett annat sätt att testa detta på..

ttyUSB1 tillhör Huawei-kortet, vad porten är till för har jag ingen aning om. ttyUSB0 däremot, där kan jag kommunicera för fullt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dikatlons bild

Jag har också lite problem på vägen me min 3g_daemon. Fast jag pollar /proc.

Ett lustigt problem som gjort att jag fastnat.

- ARCH LINUX -

dikatlons bild

Jag får nån segfault me libc errors som spottar ut, nån som kan konfirmera om dom får det också?[1]

[1] Se bifogad fil, du får döpa om den till filändelsen cpp för man kan bara bifoga txt filer osv..

- ARCH LINUX -

alberts bild

Det låter som att drivrutinen för Huawei-kortet är buggig. Troligen lägger Huawei-drivisen din process i en väntkö och sedan går den in i något läge där den av någon anledning aldrig väcker upp din process igen. Det är ett klassiskt fel som de flesta som skriver drivrutiner råkar ut för titt som tätt. Eftersom din process väntar på att väckas upp av kärnan fungerar inte ens sigkill, som ju också hanteras av kärnan.

 

Jag skulle tippa på att ditt testprogram gör något med /dev/ttyUSB1 som utvecklarna av drivrutinen inte förutsett. Ett vanligt fel är att man bara hanterar normalfallen och glömmer (eller inte har tid) att utveckla kod som hanterar alla corner cases.