Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Arbetarnas dag (första maj)

Idag var det arbetarnas dag, så vad passar inte bättre än att arbeta? Jag har suttit och lekt med virtualisering och installerat CentOS 5.1 och Fedora 8. Testat lite. Ubuntu 8.04 var (för mig) en stor besvikelse, så jag tänkte testa Fedora/CentOS lite. Kanske byter jag ut Ubuntu mot Fedora under hösten i skolan, om jag blir kvar där.

Håller på och skriver om utbildningsmaterial om Microsoft Word också, kursen Datorkunskap (DAA1201). Kommunen har bestämt att vi skall köra Office 2007 från augusti (vi kör 2003 nu) och ingen har tänkt på att 2007 ser rätt annorlunda ut. Jag erbjöd mig hjälpa till att skriva om övningsuppgifterna till den nya versionen. När jag är klar med det tänkte jag skriva om dem igen, för OpenOffice. Jag tror att OpenOffice 3 kommer i sommar (om jag inte minns helt fel) så jag tänkte vänta tills dess. Verkar dumt att ge sig på att skriva ny dokumentation för en gammal version.

I morgon skall jag iväg och felsöka en Windows 2003 server som mår dåligt, den stänger tydligen av sig själv halv fyra varje dag. Skumt, hoppas loggarna berättar vad den gör.

Nu skall jag gå och sova. Ses omkring!

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Jag blev ju själv tvungen att byta operativsystem mitt i allt när jag har uppgifter att lämna in och Ubuntu inte ville. Fedora har skött sig riktigt bra. Känns lite kvickare än Ubuntu också, men det kan ju vara önsketänkade också. Jag har hört att Fedora-utvecklarna är lite försiktigare att slänga in dåligt testade grejer i kärnan, vilket kan bidra till ett lite stabilare system. Kanske, jag vet inte riktigt. Smile

pbs bild

Har själv hört någonting om att Fedorautvecklarna t.ex. vägrade slänga med gspca i standardkärnan, eftersom alldeles för många externa moduler skapar pålitlighets- och administreringsproblem.
 
Attityden är allmänt sätt lite den att man vill ha kvalité framför fulhacks även då när dessa fulhacks klart underlättar livet för nybörjarna.

jentins bild

Det hade jag på ett ställe också, deras lasermaskiner startade upp klockan 06:00 för att vara varma till 08:00. Dock av någon anledning så stängdes en "miniserver" med ritningsprogram ner exakt några sekunder efter detta.

Tydligen så påverkade den av startströmmen, eller att volten ramlade ner till en icke acceptabel nivå. Det fanns ingen UPS på den. Efter vi satt dit det, så funkade det klockrent.

Men 03:30 kanske en windows update hängning :=)

------------------------------------------

"Docendo discimus"

distens bild

Om jag minns rätt så kör dina elever från usb-minne så jag skulle vilja tipsa om programmet livecd-tools i fedora. Mycket enkelt att skapa anpassade livecdn och flytta över dem till usb. Kolla in:

http://fedoraproject.org/wiki/FedoraLiveCD/LiveCDHowTo

mindlights bild

Notera: Office 2007 sparar default i skumformatet .docx. Går att ställa om så att det sparas automagiskt i gamla (o?)hederliga .doc etc.

 

Alla mina kunder är lika förvånade efter 4 månader med O2k7 när ingen de korrensponderar med kan öppna filerna eller kaoset som uppstår när de andra på företaget som kör 2003 inte kan öppna senaste versionerna av dokumenten Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...