Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Ibland är molnen mörka

Så har ytterligare en vecka gått. Har du någonsin funderat på hur snabbt tiden går? Eller är det så att vi låter tiden gå? Den här veckan var full av aktiviteter. I måndags hade jag en lektion, programmering i java. En del elever är inte klara med att skriva klart ett program som slumpar ett tal och sedan låter dem gissa vilket tal det är. Det märks skillnad på dem, en del är gediget intresserade andra är nog inte så intresserade. En elev försöker fjäska för mig och påstår att han är min bästa elev... kanske mest på skämt. Jag tror varken han eller jag tycker det Wink. Dagen avslutades på Harrys med andra linuxnördar, under hård polisiär bevakning.

 

Tisdag morgon, omprov i Datorkommunikation. De elever i gruppen som inte klarat något av de tre deltesterna var inbjudna för att få en chans att skriva om. Ibland kommer ett test på en "dålig dag", så det är klart jag erbjuder dem att få skriva om testet. På eftermiddagen var det TB-dagen (Tycho Brahe-dagen) där eleverna i trean skulle visa upp sina projektarbeten för elever, föräldrar, allmänheten.. Jag höll en kurs för kommunen (förvaltningen och skolpersonal) i hur man skriver en bra presentation i PowerPoint. Efter jag var klar med det gick jag runt och fotograferade projektarbeten med Lennart som hade med sig två monster-kameror (naturligtvis digitala). "Man fotar bara i råformat", sa han och slängde fram 8GB flashdiskar. Vi lever i olika världar jag och Lennart. Jag är nöjd med min lilla Pentax, han vill gärna ha 400 mm objektiv (tror det var 400 mm, kanske större - läser du detta Lennart menar jag inget illa om det är för litet Wink ).

 

Onsdagen var eleverna lediga från skolan, vi lärare hade kompentensutvecklingsdag. Jag lärde mig Microsoft Word 2007. Ett fantastiskt program, utan att ljuga. Det enda jag stör mig på är att standardmallen (normal) har fel teckensnitt. Den använder en serif-font som rubrik och sans-serif som brödtext. Vad tänke Microsoft med?

 

Under torsdagen satt jag och lekte med virtualisering. Funderar på att virtualisera hela serverparken på företaget. Vi kör lite XEN idag och tanken är att kunna köra allt virtualiserat. Skall sätta mig på kontoret imorgon och testa det jag kommit fram till. Jag ägnade en stor del av torsdagen till att skriva om sidhuvuden och sidfötter i Word 2007 också, varvat med installation av CentOS och Fedora.

 

I morse (fredag) var jag iväg till ett företag som haft problem med en Windows 2003-server som hängt sig vid halv fyra på eftermiddagarna. Jag tror att det är löst nu, men jag kunde inte sitta där en hel dag för att kontrollera. De skall meddela mig på måndag hur det gått. Sen hade jag en massa ideer på vad jag skulle pyssla med under dagen, men det blev inte så mycket av med det. Rensade lite papper och sorterade mina filer i kataloger. Skissat på de projekt jag skall jobba med under sommaren, då jag är ledig från skolan.

 

Fakta för denna vecka: jag har återigen lyckats bli kallad den där jävla Jonas av kommunens IT-grupp, jag har insett att eleverna har en mycket hög social förmåga, jag har åkt skateboard på skolgården med eleverna (en gång skejtare, alltid skejtare!),  jag har insett att jag har en mycket god vän, jag har druckit 76 koppar zoegas med mjölk under veckan. Sitter med en nybryggd kopp här brevid mig. Det spam jag fått under veckan har handlat om 1) lottovinster jag vunnit i lotterier jag inte ens spelat i och 2) att jag måste uppdatera mitt e-bay konto (som jag inte har). Viagrareklamen verkar ha lugnat sig lite.

 

Jag har fått en del mail/privata meddelanden också. Tänk vad folk gnäller, hur hinner de med att bli förbannade? Det mesta handlar om Plun . Nej, vi kommer inte banna Plun. Vi tror på det fria ordet. Vill du, så kan du blockera honom själv. Funktionen finns på LP. Jag noterar också att Mernil lugnat ned sig lite, kanske solen kommit till norra delarna av Sverige också?

 

Nu sticker jag iväg till havet, vi skall grilla och njuta av solen i kväll. Ha det gott!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Jag har haft hyfsat stort tålamod med den herrn men nu har jag också bannat honom. Mina upprepade och hyfsat vänliga "Gör nånting själv plun, istället för att gnälla på alla andra" har inte besvarats en enda gång, vilket är ganska komiskt Smile

---------------------------------------

 

pluns bild

Njau, ni får gärna banna mig....Tungan ute

Det här görs upp på ett högre plan där herrarna som styr inser att världen är en marknad och ingen RMS-Bullerby.   Klient sidan kommer att ta tid precis som

OpenSuse bossen var inne på.

.

Det senaste förslaget på hur man skulle lösa Linux klienter är att inrätta lokala grupper, typ "kommunistiska celler", fan trot...Tyst

.

Jo det är jobbigt att göra uppoffringar och driva en linje som funkar och ge enskilda användare en chans att sitta på kammaren och själv stöka av trubbel.

.

Den här wikiguiden är det mest usla jag sett någon gång.  Made in Flum-Sweden

http://ubuntu-se.org/wiki/Multimedia/codecs

.

Men det kan inte bli annat med en samling "stalinister" samt användare som egentligen föredrar andra distar som driver en dold agenda.

.

Det blir bara skit i slutändan...RMS skit.Rynkar på näsan

.

Ännu mer skit är det att man inte bemödar sig att kolla i "moderforumet", höjden av inpompetens och att förstöra en dist totalt.

.

OpenSuse folket är väl måhända ännu mer dubbelmoralistiska men de sitter där och tiger....Obestämd

---------------

Theos song

mikaeljs bild


Det är uppenbart att du är här för att förstöra och dra ner fri programvara, öppen källkod och gnu/linux. Du har inget positivt intresse i det vilket märks på dina inlägg. Dessutom har du missuppfattat Theo totalt...

Sen undrar man varför du kör Ubuntu. Du som verkar dyrka Theo borde ju köra openbsd. Men det är väl allt för komplicerat för en person som dig. Så du sitter väl mest och drömmer om att kunna göra nåt och spenderar tid till att gnälla på dom som gör det dom vill...

Om det finns någonting i hela flossrörelsen som är riktigt dåligt så är det att den lockade över dig Wink~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

pbs bild

...samt användare som egentligen föredrar andra distar som driver en dold agenda.
 
Det här var nog det bästa! Plun - allas våran levande skämtbok!

cryingfreemans bild

Plun. Det är i alla fall tur att det inte är du som skriver guiderna på ubuntu-se längre. Jag har aldrig någonsin sett någon som har så värdelösa uttrycksförmågor i text innan jag såg dina "blundrar". Du använder citattecken kring "konstiga" ord utan att det tillför något, och kör småbarnsspråk och egna förkortningar, typ "amrisarna" istället för amerikanerna (som du verkar dyrka bortom all sans) och "isf" som i vanlig svenska betyder "i så fall" när du menar "i st.f.", du har syftningsfel på syftningsfel i din meningsbyggnad och avstavade meningar som inte ens din mamma kan vara stolt över. Du som månar så om nybörjares väl och ve borde väl ge dig vinn om att slänga iväg något annat är tre meningar utan inbördes relation som till synes kräver dechiffrering, och minst två länkar som beskriver något du inte skrivit om.

 

Jag blir beklämd när du faktiskt verkar ha något vettigt att skriva och istället får till så katastrofala texter med så mycket skitsnack om alla berörda parter att ditt budskap går helt förlorat. Jag tycker uppriktigt synd om dig, plun. Du är så socialt missanpassad när det kommer till forumsnack att Rainman framstod som ett salongslejon i jämförelse. Det bästa som kunde hända Linux-världen var om du gick tillbaka till Windows-världen och stannade där, alternativt gör som Patrick Volkerding och skaffar dig en egen Linux-dist som du styr diktatoriskt, utan kommunikationens nödvändighet.

 

För att fatta mig kort: Håll käft och sluta gnäll och kom tillbaka när du faktiskt har åstadkommit något som du kan vara stolt över, om nu allt annat är skit och elände. Din patetiska självgoda fjant.

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

lokpests bild

För att fatta mig kort: Håll käft och sluta gnäll och kom tillbaka när du faktiskt har åstadkommit något som du kan vara stolt över, om nu allt annat är skit och elände. Din patetiska självgoda fjant.

 

+1

kalleperssons bild

Plun! Jag lovar att rita ihop en fin skylt som lyder "OBS! Inlägget ovan är skriven av Linuxportalens värsta troll och bör i nio fall av tio inte tas på allvar. Kan innehålla spår av nötter." om du lägger den i din signatur.

Do we have a deal?

lokpests bild

nio av tio?

Lasps bild

Hej plun, jag bannar dig inte. Lär känna din fiende, är ett bra uttryck

Jag tycker att du kan dra härifrån LinuxPortalen självmant. Detta är snudd på ett personangrepp, om jag inte hade gjort en sökning på på exemplevis "plun + RMS"

Det finns ett antal inlägg i olika forum Ta och kolla in, lyssna på denna:

Det kan då vara hemskheter som att installera proprietära funktioner... Smile

Annars är ju Linux o Ubuntu oanvändbart förutom för en mindre samling nördar som tar sig igenom snårskogen med lösningar.

Citat av plun

Ytterligare ett citat av nämnde individ:

LinuxFoundation är ju pingvinernas industriella sammanslutning som jobbar realistiskt i Linus anda.

Sen finns det då mycket starka krafter som ser *HTML5*, bla Mozilla, som lösningen på problemet.

Sen kan MS o Adobe sitta med sina "snurror"... Smile

Men med RMS o "Stalinism" kommer man inte 1 millimeter... iofs vet alla beslutsfattare redan det Smile

Jag kan finna många konstiga, och jag tänker inte lyssna till slika infiltratörer längre.

elwiss bild

Själv störs jag inte särdeles över Plun, jag förstår till och med hans tankegångar men kanske skulle man då köra Mac eller något annat *nix alternativ där formaten är betalda och patenterade och har noll problem ifrån början. I vilket fall bör argumenten vässas lite plun, du upprepar samma jeremiad hela tiden Wink

 

Frågan är dock om vad som kommer ske framöver med "linux communityn". Det är tydligt att det finns väldigt många olika riktningar som drar åt helt olika håll, kommer somliga att ledsna och bli mac-talibaner, kommer andra höja fanorna och via diverse märkliga licenser göra allt för att försvåra "kommersialiseringen" av den rena läran. Hur mycket har "communityn" egentligen gemensamt? Vill den ens sprida Linux? Jonas skrev själv häromdagen att han egentligen inte bryr sig ett smack om vad folk kör, andra vill inte bara ha dem att köra linux som ett coolt OS utan vill att deras politiska hemvist skall vara rätt också medans ännu andra snarare vill rädda folks själar genom en idealistisk grundsyn. Därtill har vi de som bara vill göra snabba pengar och tror att det kan vara en väg.

 

Kommer det verkligen att hålla?

cryingfreemans bild

Från det ena till det andra: När man blockerar någon försvinner deras inlägg helt. Diskussionerna kan då bli lite rumphuggna, eftersom de som inte blockerar den person som man själv blockerar, ibland verkar svara på sina egna inlägg, alternativt bara svara på inget alls. Går det att justera så att man slipper läsa eländet, men ändå får en ruta där det brukar stå? Kanske en lite onödig funktion, men det blir lite konstigt annars.

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

Marcuss bild

Du väljer själv ifall du vill blockera någon. Det skall försvinna vid blockering. Enklast för dig är att bara läsa "plun" och därefter strunta i att läsa resten.

mikaeljs bild


Om man har blockat nån så försvinner den personens inlägg samt dom som har svarat på dennes. Så tyckte jag det såg ut i alla fall när jag provade. Har ingen nu som är blockad...~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Maarkuss bild

"Jag lärde mig Microsoft Word 2007. Ett fantastiskt program, utan att ljuga. Det enda jag stör mig på är att standardmallen (normal) har fel teckensnitt. Den använder en serif-font som rubrik och sans-serif som brödtext. Vad tänke Microsoft med?"

 

Har också reagerat på det, blir något jobbigare att läsa på pappret. Men som de säger i skolan: "Det är enklare att läsa på skärmen". Döm själv, men utskrivet på papper skulle jag vilja kalla det för ett steg i fel riktning.

kimjohanssons bild

Just detta var också något jag tänkte på... Att det såg mer ut som utformningen för webb. Beror säkert på att många skickar word-dokument(Vissa kanske skapar en pdf innan om man har tur) till varandra via e-posten...  MS har helt enkelt anpassat sig efter önskemålet om det papperlösa kontoret som inte finns än.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.