Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Torsdag, utan pannkakor

Jag gjorde fel. Jag trodde det var torsdag igår, så jag gräddade pannkakor till barnen i vanlig ordning. Fast på fel dag, det var ju onsdag! Min dotter var lite förvirrad när hon fick pannkaka på en onsdag, men det gick väl bra ändå.

 

Idag satt jag och vaktade nationellt prov i matematik B. Kikade igenom provet och tyckte uppgifterna var svåra. Visst kände jag igen begreppen, men det märks att det var länge sedan jag räknade matematik. Lånade matteböcker i skolan förra veckan, har tänkt läsa alla kurserna igen. Jag tycker matten är rolig och jag har rätt mycket tid i sommar till att studera Smile. Satt och kodade en systray ikon i Java (finns stöd för det i Java6) under tiden jag vaktade provet, var otroligt enkelt att programmera det. Roligt!

 

Under eftermiddagen var jag på konferens i skolan. Den nya organisationen växer fram. Skolstaden, som det nya namnet på skolan jag jobbar på, är sveriges största gymnasieskola. Vi har 3000 elever. Det är med en viss stolthet jag lutar mig tillbaka på vetskapen att jag har varit med att utveckla Teknikprogrammet Open Source på sveriges största gymnasieskola. Det verkar dessutom som om Open Source kommer få två klasser till hösten. Det innebär att vi har tre klasser inne i Open Source. Utbildningen startade HT2007 så första generationen elever går ut ettan nu i juni. Spännande.

 

Det är sådant jag pysslar med om dagarna, istället för att bråka om vilken dist som är bäst eller vilken texteditor som är the shit. Jag tycker det är bättre att skapa en förändring, än att gnälla på internetforum (vilket jag iof gör nu...). Vad pysslar du med om dagarna? Börja blogga på LP, jag är iaf nyfiken över att läsa om vad du gör! Skrattande

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fdahlqvists bild

fråga och du skall få hehe.

 

Hade en kul händelse om hur j*vla envisa it tekniker kan vara! Kommer i bloggen.