Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Ängelholm, 13 maj 2008

I morse var jag inbjuden till Ängelholm för att föreläsa om DNS och VHOST i Apache för ett gäng elever på gymnasieskolan. Det gick jättebra tills vhost:arna inte fungerade i Apache. Förstår inte vad som gick fel, jag loggade in på TriNix webbserver och kontrollerade konfigurationen där och det var identiskt med vad vi hade konfigurerat på min laptop som användes som demo-maskin.

Det var för övrigt första gången jag visade live vad jag pratade om på en sådan här föreläsning. Jag hade fyra Impressbilder, varav två var rubriker och en handlade om Transfer och en om mig. Sen var det live hela tiden. Whiteboard och projektor. Rita, förklara, berätta..

Fick höra mycket positivt från eleverna och det var skoj naturligtvis. De skall göra en utvärdering och det lär ju visa sig vad de egentligen tyckte. Jag var lite hård mot Ubuntu Wink

Roligt var det iaf, Ängelholm är en fin stad och vädret var skönt. Tack alla elever som delade två och halv timme med mig, förhoppningsvis lärde ni er något. Om inget annat.. Have a lot of fun! (Jag glömde avsluta dagen med det).

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

gustavnilssons bild

Tack för en mycket inspirerande föreläsning Jonas!