Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Svåra beslut

Läser min e-post och fick beslutsångest. Jag är inbjuden till Microsoft Developer Network (MSDN)-seminarium i ett e-brev och i ett annat är jag inbjuden till
Advanced Technical Training XEN Virtualization and High Availability Clustering on SUSE Linux Enterprise Server 10 . Vilket är intressantast? *Funderar*

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Har precis tackat nej till en Microsoftdag om DataMining på tisdag och funderar på vad jag skulle välja i dina kläder.

Tillfället att lyssna på Xen måste jag nog prioritera i detta fallet, MSDN seminarierna brukar iof vara rätt intressanta, men inte så djupa som ett om virtualisering.

Och det är ju där, i den virtuella världen, som vi skall ha våra resurser i framtiden.

Lätt val alltså säger Lasp

mernils bild

Jag tror att du lätt kan bli betraktad som en hora om du besöker microsoft. Vems respekt är du ute efter? Microsoft .. eller de fåtalet här i linuxportalen som ber om hjälp om nåt går fel, i en kompismiljö?

Lasps bild

Såg ni ringarna på vattnet i brunnen?

Det var där mernil sjönk med sitt inlägg om att hora!

Kunskap är makt oavsett vad den kommer ifrån.

Att välja bort Microsoft genom sådana argument är mycket dålig stil må jag säga.

Kan herrn kanske förklara sig lite bättre utan elakheter?

mernils bild

Vad ska jag behöva förklara mig för? Microsofts propriatära filformat och standarder. Men okay. Jonas får göra som han vill. Jag bryr mig inte så värst mycket. Möjligen kan vi som stöder linuxportalen känna lite i hjärtat, ganska mycket, om grundaren går över till Microsoft. Ärligt talat vore det en katastrof.

kalleperssons bild

Oj, trodde inte att man per automatik blev fanboy av Microsoft så fort man går på ett av deras seminarier. Man får passa sig.

elwiss bild

He he. Nej, Jonas drar in sitt levebröd på IT precis som jag och 75% av mitt arbete involverar Microsoft och Microsofts tekniker, och en hel del utav det är både roligt och bra. Jag skulle aldrig välja bort Microsoft helt ens om jag kunde, det finns helt enkelt inte alternativ som uppnår samma kvalitet på flera områden.

MSDN seminarie däremot har jag aldrig bevistat, känns lite brett? Är det intressanta seminarier eller massa säljande evangelister som rabblar floskler ur en broschyr?

tux-svens bild

Vi som stödjer Linuxportalen??? VADDÅ VI? Förvånad Du har ingen grön gubbe, så du snyltar bara ändå mernil!

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

Marcuss bild

kaboom! jackpot dingdingding

jonasbjorks bild

Jag kommer inte gå över till Microsoft, om det nu skulle ha någon betydelse.. Jag håller mig däremot uppdaterad vad som händer i världen - och MS är som bekant en del av den värld vi lever i.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

patrikisakssons bild

Då nya windows 2008 server kommer innehålla en del godis ifrån novell.. så hade jag valt XEN .. jonas..gå xen - marknaden och allt det tekniskt roliga finns hos sles...säger en urtrött patrik som är fullproppad med novell godis ifrån best of brainshare. Sammanfattar kanske under dagen..

 

 

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

mindlights bild

På 1900-talet fick jag en fråga av en kund om vad hon skulle köpa för dator, Mac eller PC. Vilken var bäst undrade hon?

Mitt svar var att det är helt ointressant om vad hon köpte för dator. Frågan var vad hennes umgängeskrets körde. Det är de som kommer stötta henne när hon fick problem.

 

Lite samma sak tycker jag du ska tänka på i detta. Var ligger din business i framtiden? Är det Xen eller är det Microsoft?

Personligen hade jag varit mest intresserad av att gå på Xen då jag var på ett virtualiseringsjippo (som ni vet) för några månader sedan och där begick gu som bekant Novell självmord inför publiken... så jag skulle vilja se Novell rycka upp sig och visa vad de går för.

Så för min del får du gärna återkomma med en icke-religiös redogörelse från Xen-seminiariet men samtidigt vet jag att du har en del kunder som glidit in delvis i Microsoftträsket och då kan det vara bra med en överblick om vad som erbjuds där. Dock säger du inte vad MSDN-seminariet handlar om... så det blir svårt att egentligen avgöra vikten av att vara där kontra Xen.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...