Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Jag åker till Riga

Jodå. Jag fick nys om att det skulle hållas en kontaktkonferens i Riga nu i juni genom EUs försorg. Så jag sökte bidrag för resa + avgift från EU. Tror det var 17 stycken A4 att läsa och fylla i med diverse konstiga ord och förkortningar. Jag lade ner runt två och en halv timme på att fylla i ansökan. Skickade in den och förväntade mig ingenting.

Idag fick jag besked. Min ansökan är godkänd och jag kommer få €873 från EU för att kunna resa till Riga och delta på konferensen. Där skall jag och andra lärare i Europa diskutera e-learning och ett livslångt lärarande under fyra dagar.

Detta skall bli spännande! Hoppas de har internetanslutning på hotellet jag skall bo på, så jag kan blogga på LP! Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fredentofts bild

Grattis!

Det låter ju väldigt spännande, hoppas det blir givande.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

archies bild

Grattis! Riga är dessutom en vacker stad ^^

alberts bild

Har du några planer på att "råka" nämna Linux på konferensen?

jonasbjorks bild

Planen är att hamna i den ledningsgrupp som skall arbeta med e-learning inom EU för att förhindra att det blir en microsoftbaserad lösning. Jag kommer försöka pusha på argument för att möjliggöra en sann demokratisk plattform för nationerna inom EU, dvs e-learning baserad på öppen och fri programvara. Om det sedan är specifikt Linux vet jag inte om jag bryr mig, men att lösningen skall vara öppen, fri och plattformsoberoende vill jag se till.

Risken är att Microsoft kommer få igenom deras plattform (Live-konceptet, Messenger, Sharepoint med mera) i skolorna. Ni anar inte hur mycket MS spottar ur sig och bearbetar skolorna i Sverige idag med reklamkampanjer för deras lösning.

Problemet är: Microsoft har en lösning, vad har vi?

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

På Microsoft jobbar en hel avdelning, där medarbetarna har lång erfarenhet från den offentliga sektorn, med att kunna erbjuda effektiva lösningar och tjänster till kommuner, verk, myndigheter och sjukhus. Här kan du läsa om det senaste inom just ditt område.

http://www.microsoft.com/sverige/government/default.mspx

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kimjohanssons bild

Har du planer på att gå helt tapetserad i "Linux"-stickers?

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.