Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: en vanlig torsdag

Idag var det dags att sätta betyg på treorna i skolan. Jag fick efterlysa ett användarnamn och lösenord till betygsprogrammet, så jag blev lite försenad.. :/ Nu är betygen satta iaf.

Fick en bok med posten idag. Foundations of Qt Development av Johan Thelin. Hunnit läsa inledningen i den och visst verkar det vara en bra bok, men jag som fastnat i Java nu ju... Säkert Jeff som lurat in mig på detta Tungan ute

Så vad gör någon som börjat uppskatta Java, får en bok om Qt? Han sätter igång och skriver en presentationsapplikation i PHP så klart! I kafeterian där jag säljer godis och Coca Cola till eleverna när jag inte har lektioner finns en dator med projektor. Den används sällan, så igår fick jag en lysande ide om att köra något på den. Spelade musik och körde Windows Media Players visuella effekter på projektorn. Datorn i kafeterian har Windows XP och jag får inte (kan inte) installera andra program än de som finns installerade så det fick bli Windows Media Player. Medans jag tittade på de psykadeliska mönster musiken skapade fick jag iden om att skriva en applikation som visar nyheter på projektorn. Ingen rocket-science direkt och nu ikväll blev det klart. Njut av min fina applikation här . Sidan uppdateras var 10:e sekund och visar en ny nyhet. Den kör igenom Helsingborg Dagblads 10 senaste lokala nyheter.

Nu skall jag fundera ut hur jag skall kunna möjliggöra att lägga in skolrelaterad information i den slingan. Så vi visar en skolrelaterad information, en nyhet, en skolrelaterad.. ni förstår nog. Bygger jag upp det med ett enkelt gränssnitt skulle vi (skolan) kunna köra detta på intern-tvn också. Kanske skapa profiler för var det skall visas. Kafeterian kan ha nyheter från HD, medan intern-tvn enbart har skolrelaterad info.. Ideerna sprutar som vanligt när Jonas är igång. Egentligen borde jag skriva ett CV, en nisse på ett företag bad mig skicka in mitt CV till dem. De tycker jag är intressant och kanske vill de anställa mig... men CV? är inte det lite 1800-tal? Jag hänvisade snällt till Google. Google är mitt bästa CV. Googla "Jonas Björk" så har du hela mitt liv presenterat.. nåväl, killen är inte chef på företaget och hans chef kräver ett 1800-tals CV... så jag får väl skriva ett i helgen.

En annan rolig sak jag gjort idag är att fundera på vad jag skulle göra med 135 miljoner kronor. Nyligen gick drömvinsten på Lotto ut med 135 miljoner till vinnaren. Vi pratade lite om detta på jobbet idag. Det första jag kom att tänka på var hur jag skulle använda pengarna för att hjälpa Linux att växa i Sverige, medan mina arbetskamrater svamlade om nytt hus, resa och sluta jobba... Är det fler än jag som tänker så här, eller är jag verkligen så sjuk som min sambo påstår att jag är?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

En tjusig och klar applikation, Testaden. Kanske skulle bildväxeln inte vara fast 10 sek utan en funktion av längden på textsträngen så fick man anpassad lästid.
När det gäller CV så kan man nog anse detta vara lite ute.
Fick mail ikväll från en tidigare anställd som fått jobb pga referens som jag stått för!

Så gör nog en bra arbetsgivare idag, har förövrigt lagt ditt namn hos en sådan (arbetsgivare) alltså Wink
När det gäller pengar så kommer fort till en gräns där du inte enbart ser till det personliga, så visst är det rätt att tänka på något man känner för.
Det gör säkert de flesta när de får fundera en stund.
Pdersonlig lycka, finns den?

nikkes bild

riktigt fint... om du har möjlighet att ta bild hur det ser ut in action så lägg upp den här. Vore kul Smile

alberts bild

Du är inte ensam. Mark Shuttleworth tog sin pengar och åkte ut i rymden. Sen hjälpte han Linux på sitt sätt genom att starta Canonical.

ID-softwares guru Carmack tog pengarna han tjänat på Doom och Quake och...ja, samma sak nästan som Shuttleworth. Han byggde en rymdraket. Den var till xprice tävlingen, men han kom bara tvåa. Strongt gjort i alla fall och han fick mycket uppmärksamhet. Sen har han stöttat Linux genom att ge ut alla deras spel även till Linux. Mycket bra initiativ.

Så Jonas, fundera på rymden Glad.

jonasbjorks bild

We've always watched the stars. If you look at the sky you'd see the beginning of time. (IBM's linuxreklam Prodigy)

Jag har en annan idé vad jag skulle göra om jag vann pengar (mycket pengar) köpa Microsoft och lägga ner det. Eller rättigheterna att sända fotbolls-vm och inte sända matcherna alls.. det skulle jag må bra av Wink

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

nikkes bild

Det där om Microsoft verkar som en bra idé, men fotboll EM? Brr det där var kallt Jonas. Mycket kallt Smile

kimjohanssons bild

Ja, rädda tv-kvällarna Smile

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

Marcuss bild

Du kunde inte göra den finare?

Typiskt os, alltid funktionella finesser men presentationen av dem är skräp.

mikaeljs bild


Med tanke på att jonas ofta har mycket att göra så är det ju kul att han kommer med lite annorlunda kodprojekt... oavsett design...~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mindlights bild

Vi som är med i Jonas fanclub har grön gubbe... din lilla Jonas-fan-wanna-be! Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mikaeljs bild


Vem har sagt nåt om att vara ett fan... Wink~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jonasbjorks bild

nu svamlar du marcus. 1) den är inte klar.. det är ett koncept jag skall "sälja in" till skolan och bygga vidare på. Här visar jag funktionen. 2) det är inte open source..

Tittar på coola javascripteffekter som skall få nyheterna att skjutas in från botten och tonas ut Wink

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mindlights bild

"2) det är inte open source.."

 

Ja, just det... Marcus har ju koll: skräp Wink

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

Marcus älskar att provocera.. man kan sitta och vara lite småkär i honom, sen säger han något som får en att vilja kräkas upp hela veckans mat. Han är söt, Marcus. Vi brukar sitta på TriNix kontor och koda eller bara filosofera över vad nästa steg i planen Total Domination skall vara.

En av Marcus bästa egenskaper är att han vill att allt skall hända på en gång. Det är han som sparkar igång mig när det gäller LP. Han skickar 700 SMS, ringer 120 gånger och skickar 300 e-mail samma dag. Till slut tröttnar jag och säger "ok då, vi fixar väl det". Mest för att han skall vara tyst Wink

Jag säger det bara en gång: det är mycket Marcus förtjänst att LP överhuvudtaget uppgraderades.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Marcuss bild

=). Tack jonas, du är så fin och bra. Du är precis den mannen jag vill va. och ha (he. eeh)

flashiga javascript är nice. bättre än svart bakgrund med vit text antar jag =). Kan du sätta in snöeffekt på vintern också?

<3

mauths bild

Det passar väl bra med ett 1800-tals CV då du, enligt google, dog 1824.

http://web.telia.com/~u38401132/Maria/pea9c250d.html

CV är en första presentation av din kompetens och ett ganska bra verktyg för företagen att billigt få en överblick av de sökande. Inget 1800-tal i det, du kan väl göra en CV på webben och skicka en länk om det känns mer i tiden.

Jag skickade en powerpoint en gång.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill