Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Request digitalfoto

Jag har fått för mig att skriva en EXIF-hämtare i Qt4 för att kunna sortera bilder. Kika på http://wiki.linuxportalen.se/index.php/Ideas/SortImages där jag skrivit ner projektideerna.

Jag har kommit jättelångt Wink. Kodar i Qt4 och nu klarar mitt program av att identifiera om filen den läst in är en JPEG-bild. Håller på med EXIF nu och läser på för fullt. Vad jag förstår har olika digitalkameror olika EXIF-format och därför skulle jag vilja ha lite olika bilder skickade till mig, så om du har någon digitalbild du kan dela med dig av vore jag tacksam. Skicka bilden och ange vilken digitalkamera du använt för att ta den med till jonas.bjork@gmail.com .

Genom att samla in bilder från olika kameramodeller kan jag anpassa programmet för att läsa EXIF från flera olika kameror.

Jag pratade lite med folk i IRC-kanalen #qt, de menar att det är rätt svårt att göra en sådan här sak och hänvisade till libexif . Jag blev bara ännu mer tänd på ideen att skriva det i ren Qt då Smile

Kanske blir det en fungerande kod, kanske inte. Just nu är jag heltänd på det iaf.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fredentofts bild

<skott från höften>
Formatet på exif-datat skiljer väl inte mellan olika kameror?
Det är väl snarare så att vilken information som finns med som skiljer?
</skott från höften>

Du har pm också förresten...

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

polters bild

Inte för att jag har klart för mig vad EXIF är för något, men jag kan nog bidra med bilder från ett par kameror så fort jag har kommit hem från föräldrarna. Efterfrågas bilder från mobilkameror också?

fredentofts bild

EXIF är för bilder vad id3 är för mp3, dvs textfält som innehåller information om bilden, som t.ex. vilken kamera som använts och hur den var inställd.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

polters bild

Ja, vad jag trodde då alltså. Tack för informationen! Smile