Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Fick en present idag

Min gode vän Lennart tyckte jag behövde ett coolare hjälpmedel vid presentationer än den Microsoft Presenter 3000 jag brukar använda, så han kom förbi med ett Logitech diNovo Mini till mig. Ett litet tangentbord med en styrplatta som pratar blåtand med datorn så jag kan stå upp till 100 meter från min laptop och både styra muspekaren och skriva text till min laptop under tiden jag kör presentationer/föreläsningar.

Inte alls tokig och hög nördfaktor på prylen. Nu skall jag bara lära mig att hantera den också, det är inte helt enkelt att flytta muspekaren "bra" med den Wink

Sen blir det till att försöka få den att fungera med Linux också, att det fungerade smärtfritt i Windows XP var ingen större överraskning. Presenter 3000 fungerar klockrent i Linux, och jag utgår från att diNovo Mini skall fungera lika bra i Linux som i Windows.

Hittade en film på youtube som visar den.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Riktigt häftig liten pryl den där. Jag personligen hade nog inte haft någon nytta av den, men fin var den allt. Smile

jentins bild

Det var en liten rolig sak. Synd man inte har nytta av den själv. Men jag skall faktiskt visa den för lärarna på skolan där jag hjälper till.

-------------------------------------

www.jentin.com