Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Så du är en gamer?

När du sitter och spelar kommer du kunna "levla", ju högre lvl du har desto högre status får du bland dina medspelare och kompisar. Visst kan det vara skönt och avkopplande med ett par timmars World of Warcraft-spelande varje dag. Jag förstår att det är skoj, annars skulle inte folk sitta med WoW så mycket de gör.

Nu skall jag ge dig en idé som du kan fundera på: varför inte levla i Linux? Det behövs folk som är duktiga på Linux och öppen- och fri programvara. Tänk om du skulle lägga ner lika mycket tid på Linux som du gör med spelandet.. Du skulle kunna bli erkänd utanför "spelets värld", du kommer få mer ära och berömmelse om du gör något bra för Linux än om du levlar en nivå i WoW.. Sannolikheten att du kommer få ett jobb där du fortsätter levla (fast med en inkomst) är betydligt högre i Linux än i WoW. Tänk tanken en sekund: du kan leva på att göra det du tycker är roligt!

Visst kommer det vara jobbigt i början, det kommer till och med att vara svårt. Är det inte så ett spel skall vara? Hur var det första gången du spelade ditt första spel? Klarade du av det på en gång, utan att behöva lära dig en massa saker för att förstå hur du skulle lösa problemen i spelet? Linux är ett avancerat spel, men också tacksamt. För ju högre du levlar, desto snabbare kommer du klara av att lösa nästa level. Precis som i många populära spel består Linux av olika världar du kan spela.

Fundera på vad du tycker är roligt och gå med i den linux-värld du skulle trivas i, och ge inte upp! Du gav aldrig upp när du körde fast i Zelda, World of Warcraft, Commandos, Tibia.. eller vad du nu fastnade i. Helt plötsligt kommer du vara en av de viktigaste utvecklarna i Linux i världen - och säg mig vad ser bäst ut i ditt CV?

  1. Utvecklare i det öppenkällkodsbaserade projektet XXX.
  2. Spelar World of Warcraft dygnet runt.

Jag har alltid sett Linux som ett spel, jag levlar varje dag Wink

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild


Jag som är en progamer då?~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

sol77s bild

Du stal hela min dag med den där länken... Tungan ute

Ledde till värsta kedjereaktionen av surfande och spelande.

mikaeljs bild

Det är ett roligt spel Laughing out loud

Har letat lite på Linux Game Tomb efter liknande spel och har eventuellt hittat lite andra intressanta spel av den sorten. Dels nåt bilspel där man programmerar en bil. Tror jag det var i alla fall. Har inte hunnit testa det än... ~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild


Dom spel jag hämtat hem men inte testat än är:

* BorgASM (Borg Assembler)

* glAnts (3d life spel)

* Nero (programmera robotar om jag minns rätt)

* Real Time Battle (programmera uhm nånting / single eller multi)

* Singularity

* Robot Auto Racing Simulator

 

Skall testa dessa under veckan och skriver eventuellt en blogg om dom. Hitta dom i sektionen Simulation på www.happypenguin.org~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

kalleperssons bild

Vettig post! Du har ju självklart helt rätt. Ett extra plus att du nämnde Commandos, som man dock nog inte kan levla i såvitt jag vet.

P.S: Får fortfarande inget mail från dig. Konstigt.

jeffs bild

Commandos? Det är ju uråldrigt gammalt? Jonas! Du måste hålla dig ajour med nyheterna på markanden! Nittiotalshittar fungerar inte längre.

--------------------------

------

Marcuss bild

Men ack vad commandos var roligt. Desperados lika så..

alberts bild

Ja, Commandos. Det spelade till och med jag och det var grymt kul! Ett perfekt Open Source Projekt vore att göra en Open Source klon av Commandos. Då kan man både spela och följa Jonas uppmaning på samma gång Skrattande.