Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Döda politiska karriärers sällskap

I den pågående debatten om avlyssningslagen (FRA-lagen) kom en Youtube-länk till mig idag. Avsändare verkar vara Sveriges Liberaler.

http://www.youtube.com/watch?v=r_l_JVk5tjI

Tänkte att det kanske intresserar någon.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

Avsändaren är sannerligen Sveriges liberaler. Satiren är signerad Mattias Svensson, verksam vid sveriges mest liberala tankesmedja, Timbro, och Fredrik Westerlund, Folkpartiet, som är en röst för HBT-liberaler och även skrivit för Bloggregeringen.

De riksdagsledamöter som namnges i filmen är många av dem väl kända inom liberala kretsar. Vid den förra omröstningen var det endast Fredrick Federley (Centern, sveriges förste öppet homosexuelle riksdagsledamot, objektivist och överlag en otroligt klipsk och beundransvärd typ) som gick emot partilinjen och valde att lägga ner sin röst efter ljudlig protest. Den gången var det Socialdemokraterna som drev frågan som en del av deras helhetslösning, Bodströmsamhället, på den civila olydnad vi valt att kalla demokrati. Nu är det istället Alliansen som driver frågan. I båda fallen är det lika viktigt att vi ställer oss upp och agerar emot detta maktmissbruk och denna kontrollhysteriska Orwelliska diktaturstat vi håller på att fogas in i.

Här är de namngedda ledamöterna:

Fredrick Federley (c)

Fredrik Malm (fp)

Karl Sigfrid (m) (Kommer ni ihåg moderaten som skrev om Ubuntu på sin blogg?)

Sven Bergström (c)

Henrik von Sydow (m)

Birgitta Ohlsson (fp)

Annie Johansson (c)

Och jag vet att dessa inte är de enda av sveriges liberaler där ideologin och tron på friheten inte helt kvävts av partipiskor och byråkrati. När någon vågar stå emot och säga ifrån, så blir det enklare för andra att följa efter. Leta reda på dina folkvalda och peppa dem - berätta för dem att nu behöver du dem.

Nu behöver Sverige dem.

 

------

pluns bild

Jo jag har roat mig med Aircrack idag och kränkt några

"noobars" personliga integritet.  Tungan ute

.

Sen får väl NSA o MI5 osv härja fritt på Internet om vi själva frånsäger oss detta.

.

Men.. jag saknar fortfarande hur den politiska insynen ska ske i FRAs verksamhet.  Måste politikerna förklara bättre.

---------------

Theos song

jonasbjorks bild

Du sitter och sniffar dina grannars krypterade nätverk och är orolig för hur politisk insyn skall ske i FRA? Är du på riktigt Plun?

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .