Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: iPhone och Telia

Jag var förbi Teliabutiken här i Helsingborg och frågade lite om iPhone. De visste lika mycket som jag Wink Den 11 juli kommer den till butiken, personalen får all information kring iPhone på morgonen innan de öppnar butiken. De har kunder som kommit in och frågat om det är ok att sova utanför butiken på natten till den 11 (snacka om hypad telefon) och de är glada om de får in 100 exemplar av den.

Steve Jobs berättade om nyheterna i iPhone 2.0 på WWDC2008, presentationen kan ses här. Finns i QuickTime och QuickTime HD-format. Den nya (2.0-versionen) iPhone har stöd för 3G och ett kraftigt förbättrat stöd för företag (där kopplingar till Exchange servern har prioriterats). Apple har också släppt ett utvecklingspaket för iPhone för kostnadsfri nedladdning, iPhone SDK. Tillsammans med investmentbolaget KPCB har Apple startat iFund, där man avsatt $100.000.000 (japp, 100 miljoner dollar) för att finansiera utvecklingen av programvara till iPhone. Det innebär att företag runt om i världen kan ansöka om pengar från iFund för att finansiera utvecklingen av den programvara de skriver för iPhone.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Hör inte ihop med Linux och open source, men iPhone är nog årets mest hypade telefon och iaf jag är intresserad av vad den kommer ge Wink

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mikaeljs bild


Allt skall väl inte behöva vara strikt relaterat till open source och linux? Själv är jag lika nyfiken på teknik... sen om det kan köra linux senare eller inte är nåt man kan kolla på senare.~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

IngeSvs bild

Fantastiskt - en mobil med GPS och 3G!

http://www.ingesvensson.mine.nu

fedors bild

Den kör dock OS X i botten  Vill man så kan man få igång ssh, apache o.s.v. Men teflefonen är ändå för låst för att man som opensourcare ska köpa den.

iampenguins bild

Väntar nog hellre på googles & Co's stjärnskott Android istället, så får man riktiga prylar från början....

polters bild

Det finns ju redan ett par sköna plattformar för mobiltelefoner som är byggda kring Linux. OpenMoko, Maemo osv. Men visst är man intresserad av vad Android kommer att ge.

polters bild

Det är lite tråkigt att Apple ska ha sån kontroll på vilken mjukvara som får lov att släppas till telefonen dock. Väldigt stängt och proprietärt. Jag har hört mycket gott om användargränssnittet och lite andra grejer dock, så visst ska det bli intressant att se. Apple har som regel inte lika stora framgångar i Sverige som i, t.ex. USA, så.. Vi får se.