Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Sorterar filer

Finns det något roligare än att sortera filer? Jag har nog hållt på med detta till och från i tre år nu. Flera olika versioner av dokument, en del skrivna i Word, andra i Writer, ytterligare dokument skrivna i DocBook/XML och Latex. Jag rensar och rensar och kommer fram till att det verkar vara omöjligt att få ordning på detta virrvarv av dokument.

Program och källkodspaket som jag laddat ner från nätet har jag enklast att radera. Varför sparar jag på rpm och deb filer? Nästa gång jag skall installera programmen finns det iaf en senare version att hämta från Sourceforge.

Digitalfoton jag tagit är helt hopplöst. De finns överallt. Det var fan bättre förr när jag körde med APS-film. Rullarna med negativen ligger snyggt i en kartong, prydligt märkta med ID-nummer och matchande kontaktkarta. Skulle verkligen digitalfoto underlätta?

Tillbaka till dokumenten. Vad tror ni? Docbook eller Latex? Vad är framtiden? De dokument jag hämtar och läser var tidigare skrivna i Latex, men de flesta verkar ha migrerat till Docbook. Känns som om all nyskrivande skall ske i Docbook?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Jag använder inte F-Spot eller liknande program, jag sorterar i "fysiska" mappar när jag tagit bilder ifrån en viss plats. "Julafton 2008" eller "Midsommar 2009" eller "Party 20080616". Det funkar ganska bra

Kod och dokument (där dokumentet är ren text) versionshanterar jag lokalt med bzr eller git, då slipper man tarbollar med datum. ODT-dokument har jag inte skrivit särskilt många, men förr i tiden hade jag mappar "skola år XXXX", "klubben år XXXX" osv. Hur dessa ska versionshanteras söker jag fortfarande ett svar på. "dokument i dokument" som ODT stödjer känns väldigt primitivt.

Binärpaket kastar jag så fort de installerats Smile

Latex eller DocBook - spelar det någon roll? Bägge stödjer export till en mängd andra format och båda är ren text - precis som man vill ha det Smile

Backup gör jag med ett script som kombinerar rsync med git/bzr beroende på vad som är mest passande.

 

---------------------------------------