Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Kompilera program i UNIX

Jag och Alexander Nordström skrev en gång en beskrivning i hur man kompilerar program i UNIX-system. Jag lade upp den i wikin, http://wiki.linuxportalen.se/index.php/Kompilera_Program .

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Ser bra ut men att den är lite äldre visar sig med tar kommandot.

Nu mera behöver man inte använda z eller j utan skriver oftast bara 'tar xvf filnamn'

 

dholms bild

Det är inte korrekt att rekommendera att man installerar program i /usr. /usr/local (som är default med GNU autoconf) är den korrekta platsen.

/usr/local : Local hierarchy

-- Risen from the ashes of previous iterations

iaidokas bild

Bifall!  Att urskiljningslöst installera saker för hand i /usr som nybörjare är ett bra första steg för att få installera om hela sitt system.

Test.

Test.

jonasbjorks bild

Helt rätt. Nu vill jag se dig ändra det i wikin! Smile

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .