Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Har du GMail och POP3/IMAP-mail?

Jag har en hel del e-postadresser.. Privata och arbetsrelaterade. Varje dag loggar jag in på minst tre olika e-postkonton och läser e-post. Ibland kikar jag i Thunderbird eller Evolution istället, där har jag alla e-postkonton upplagda - utom den jag har hos min arbetsgivare Helsingborg Stad. Anledningen är enkel - IT-avdelningen anser att POP3/IMAP4 är en säkerhetsrisk och tillåter oss inte läsa e-post på annat vis än Outlook Webaccess eller via Outlook i Citrix. Nåväl, jag skulle inte gnälla på kommunen, utan tipsa om vad jag upptäckte i GMail idag.

Man kan lägga till flera (upp till fem) identiteter i GMail. Det innebär att jag kan välja när jag skriver ett mail vilken avsändaradress jag vill använda.

Man kan lägga till befintliga POP3-konton i GMail också. Jag valde att importera min e-post från min IMAP-server (som också pratar POP3) så nu finns all min gamla e-post till den privata adressen hos GMail. Lade till en etikett på alla mail också, så de är märkta med ett nyckelord. Sedan lade jag in mail-forward på min gamla e-postadress så all ny e-post hamnar hos GMail.

Jag gillar att läsa min e-post via mobilen. Kollar den ofta när jag är ute. GMail har stöd för detta också. http://mobile.google.com/ , går att läsa den både med en webbläsare i mobilen eller med deras J2ME (Java) applikation som man kan ladda ner till mobilen.

En av de bästa sakerna med GMail, enligt mig, är deras spam-filter som tar i princip all spam. Det är helt underbart att slippa veta att jag borde ha en längre XXXX eller äta blå piller för att kunna tillfredställa min flickvän.. Smile

Det finns massor av saker i GMail som jag inte hade en aning om. Har mest använt min GMail-adress för diskussionslistor.. men det kommer nog ändras.

Skall testa detta ett par dagar och se om det fungerar bra för mig. I så fall kommer flera adresser flytta in hos GMail Smile

Note: Om du aldrig har testat GMail vill jag berätta att du har chat (Jabber) genom GMail också, de har en egen klient (GTalk) men man kan använda vilken jabberklient som helst (Pidgin, Kopete, ..... till och med iChat i OSX) och det bästa av allt - när du loggat in på GMails webbmail kan du chatta med dina kompisar direkt i webbläsaren!

Tidigare behövde man bli inbjuden för att få ett konto hos dem, jag vet inte hur det är idag - om du behöver en inbjudan - skicka mig ett mail på jonas.bjork@gmail.com så ordnar jag en inbjudan till dig. Har nog 50 kvar eller något sådant.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iampenguins bild

En notering vad gäller läsa mailen via mobilen och Telenor (kan gälla flera operatörer också).

 

GMail har en java client för mobiler med vilket man kan logga in på sin mail via pop3 eller imap4.

Vissa telefoner, såsom SonyEricsson har inbyggt stöd för att hantera e-post, såsom pop3, imap4 med mera; MEN, tydligen blockerar Telenor portarna för dessa. Däremot har de inte blockerat de säkra portarna med kryptering, så det går alldelles utmärkt den vägen. Kan förövrigt starkt rekomendera att man kör IMAP4 om man kollar mail via mobilen istället för pop3. ^^

bittins bild

Man behöver inte ha invites till gmail längre Laughing out loud

elwiss bild

Man får väl hemsida på http://pages.google.com via sitt GMail konto förutom chat. Deras appserver däremot får man köa för Sad

Lasps bild

Om det är en fråga i din rubrik, så är det klart, sedan många år.

Det är så enkelt att få ner de viktiga mailkontonen direkt var man än är.

Det som är skrämmande är hur träffsäker reklamen är när man tar ner och kollar ett mail.

Där räcker det inte med att säga "Jag vet var din emaillåda bor" utan "Jag känner dina intressen".

 

jentins bild

Jag testar  googles kalender, den är riktigt bra. Stöder drag a' drop, notifikationerna är bra osså, popup ruta som säger till när det är dags att bege sig :=). Mycket rolig att arbeta med, och många inställningsmöjligheter.

-------------------------------------

Linux e skitkul

mikaeljs bild


Jag hade ett konto hos gmail men jag gillade inte att dom lagrade all epost trots att man tog bort det helt från sitt konto. När jag tar bort epost så skall det vara borta.~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

fedors bild

Helt klart är googles tjänster helt super. Men det är trots allt ett företag som man lämnar ut sin hela privata identitet till.

Skulle vara trevligt om det kom en floss variant med något  liknande webbgui så man kan köra det på sin egen server.
Någon som vet om det finns något?

dps bild

Roundcube finns ju alltid, sist jag provade det var det ganska buggigt, men det var något år sen, så det har säkert blivit fixat. 

Har inte behövt det sen jag bytte till Google Apps, bästa epost-tjänst jag haft någonsin. Skrattande