Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: In Real Life

I torsdags stängde jag av min mobil och stängde ner datorn. Jag och min flickvän skulle resa bort över natten. Målet var Köpenhamn.

I Köpenhamn besökte vi Ripley's Belive it or not, Wonderful world of HC Andersen, Tivoli (där jag utsatte mig för hemska karuseller - börjar känna mig gammal) och naturligtvis åt vi på ett piratskepp (på Tivoli) och drack ett par pilsner på olika pubar i stan. Natten sov vi på hotell. Dag 2 var vi iväg på Kanaltur i båt där en guide berättade om olika byggnader och köpenhamns historia, efter det blev det en utställning som heter Bodies (läs om den på wikipedia). Utställningen bestod av kroppsdelar från döda människor. Något som fascinerade mig mycket, men min flickvän (som jobbar på sjukhuset) var tvungen att springa ut... det enda jag undvek var delen som visar foster och missbildade foster. Det var stora varningar innan man skulle in där och jag hade nyss beskådat både lungcancer och tumörer.. Kändes som om det räckte.

Resan hem från Köpenhamn (till Helsingör) med tåget var en upplevelse också. Halvvägs på sträckan stannar tåget och vi informeras (på danska) om att tåget som låg före oss på banan har kört över en människa som hoppat ut framför tåget. DSB (Danska SJ) skulle bara "städa upp på banan" innan vi kunde åka vidare. Detta skulle ta ett tag och vi kunde ta bussen istället.. en resa som normalt tar knappt 50 minuter tog 3 timmar. Bussen saknade AC och vi hade inget att dricka. En upplevelse. Hem kom vi iaf.

Förresten, vi förlovade oss i Köpenhamn. Det var huvudsyftet med resan dit Smile

Bilder kan beskådas på facebook.com .

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

forslunds bild

Grattis!

Det där lät riktigt kul, jag skulle nog skippat Bodies ifall det var jag men annars så =)

 

I am not a number, I am a free man!

 

I am not a number, I am a free man!

jentins bild

Naturligtvis gratulerar man :=)

-------------------------------------

Linux e skitkul

Lasps bild

Lennart och hans Lena bugar och grattar.

Vi skålade nog för Er tillochmed.

 

Marcuss bild

Stort grattis, min vän Smile

alberts bild

Snygga bilder. Man blir lite sugen på att åka till Köpenhamn. Sist jag var där såg jag mest området runt hotellet, ett inte allt för stiligt område vid namn Istedgade. Sonen är galen i lego så ett stopp på legoland är givet vid en eventuell resa. Fast det ligger väl på den där andra ön om jag inte minns fel.

Grattis förresten Smile

bittins bild

Grattis!

rejass bild

Grattis Jonas! Smile

iaidokas bild

Den som vill se delar av Bodies-utställningen kan ta och se den bra (skräck) filmen Anatomie, där delar finns med som rekvisita.  Filmen är bra på egna meriter också.

 

Test.

Test.

abergmans bild

Grattis! 

-----------

www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

tux-svens bild

Grattis Jonas! Glad "Fast uppkopplad" med både Blomma, Bostad och Barn! Nu börjar du bli komplett. Flört

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

hoths bild

Ett stort GRATTIS!

 

----

Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!