Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: HP Photosmart D7260

Jag handlade en HP Photosmart D7260 för att kunna skriva ut fotografier. Det var egentligen huvudsyftet med den, så jag brydde mig aldrig om att kontrollera om den fungerar med Linux. Skrivaren har en liten touchscreen där man klickar i de bilder man vill skriva ut och sen kommer de ut på fotopapper. Kvaliteten på bilderna är mycket bra!

Idag köpte jag en USB-kabel (skrivaren har Ethernet, men jag har ingen switch i närheten) för att testa om jag skulle få igång den i Linux (Ubuntu 8.04). Plopp sa det när jag anslöt USB-kabeln till laptopen. "Hittade en HP D7260 och använder D7260 drivrutinerna" kom fram vid klockan.. Oj då, öppnade textredigeraren (GEdit) och skrev "hej från Linux" och provade att skriva ut.. Det fungerade. Lite förvånad var jag ändå. Linux har ju inget hårdvarustöd säger folk. Själv har jag bara jobbat med HP's LaserJet-skrivare via Ethernet de senaste nio åren... så detta imponerade på mig. Men, vad är en fotoskrivare utan att kunna skriva ut färgbilder?

Fram med google.com och söka "tux" klicka på bilder för att se bildresultat. Ahh, där var Tux, nu skulle han ut på papper i färg! Mission impossible tänkte jag. Ack vad jag bedrog mig. Det rasslade till i skrivaren och ut kommer en knivskarp Tux i färg.

Nu skall jag se efter hur installationen av skrivaren går i Jessicas laptop med Windows XP... antar att det är enklare med den. Windows har ju stöd för all hårdvara... säger de.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Vilket påminner mig om när de bytte ut skrivarna på jobbet för en massa år sedan. De två gamla laserskrivarna var ju inte helt slut, så man lottade ut dem. Jag vann den ena en HP Laserjet 6L, tror jag den hette. Killen som vann den andra kom dagen efter och sa "Eftersom jag har windows så behövde jag bara ladda hem en drivrutin från *******, installera den och sedan konfigurera skrivaren i kontrollpanelen!"

Jag tittade frågande på honom. Ladda hem drivrutin? Installera? Jag bara konfigurerade skiten och körde!

GRUB FTW!

iofs finns det ju fortfarande skrivare som trilskas för oss Linux/BSD-begåvade, men världen blir lite bättre för varje dag.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

jontes bild

Efter mkt om å men så fick jag igång USB-ansluten skrivare(Epson R200) via Virtualbox/WinXP/Photoshop7 i SuSE11.0. Kanske borde man skriva en liten manual för detta eftersom infon står på olika ställen på nätet.

Jag anvävder inte OSE-ver utav Virtualbox som kommer med i SuSE's packning utan laddat ner den "fulla" versionen(bla m usb-stöd).

Att printa A4-storlek funkar numera a-ok ovan. Ska ta å testa min OfficejetG95(hp DJ970 drv) igen via nätet(jetdirect) å genom Virtualbox/WinXP/Photoshop7. Har inte testat den genom usb än(bara för scannern.

Mina problem var ju som sagt att printa genom SuSE (krita, gimp osv) i A4 storlek(fotopapper utav olika sorter). Färgerna bara blir helt fel å blöder.

 

Lägger till att med Virtualbox guest-tillägg så går det att ha XP-seamless på skrivbordet, -dvs dubbla panelrader(underst SuSE å ovanpå WinXp) å fönstren går att hantera på samma skrivbord (SuSE's). Ett lyft Smile

Har'e

 

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink