Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Synk mellan Evolution och en Tungsten T (Palm PDA)

Den här posten skriver jag mest för att min vän Patrik Isaksson alltid gnäller hur svårt allt är i Linux (till skillnad från Windows) och jag vill berätta hur det gick att aktivera synk mellan Evolution och min gamla Palm Tungsten T..

  1. Jag satte Tungsten i sin Cradle (vagga på svenska?) och anslöt USB-kabeln från den till datorn.
  2. Jag startade Tungsten.
  3. Jag startade Evolution och valde Redigera -> Synkroniseringsalternativ i menyn. En liten guide kom upp som berättade för mig att jag behövde ställa in synkroniseringen eftersom det var första gången jag startade den. Jag valde USB och skrev usb: som enhet (detta framgår inte av programmet, kan vara svårt) och fick berätta om jag synkroniserat min Tungsten med dator tidigare, eller inte. Jag hade inte det så jag fick fylla i ett användarnamn som jag ville använda för att identifiera enheten.
  4. Jag fick berätta för guiden om jag ville ha något annat namn än MyPDA och vart jag ville spara synkkopiorna. Kunde lika gärna valt det förvalda.
  5. Guiden bad mig trycka på synk-knappen på Cradle:n. Pip och pip nu var det klart.
  6. Guiden startade inställningarna för synkroniseringsalternativ och jag fick välja vilka moduler jag ville aktivera.

Jag kan berätta (speciellt för Patrik) att det här var mycket enklare än att göra samma sak i Windows med Outlook! Tungan ute

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

patrikisakssons bild

wow - framsteg Wink utveckling är snabb måste jag säga inom denna värld - klick klick klick fungera...antar att det var i ubuntu med - the one and lonley ... kanske jag kan synka min p1i med evolution om 1 år utan att skriva ett enda kommando i term.. ( tungt satiriskt leende här)

Nä allvar - kanon roligt jonas - underbart att det funkar.. du känner mig vid detta laget ..vill bara att det skall fungera utan att jag skall behöva mecka i 2 dagar. Jag vill jobba och använda systemet -inte leka tech doktor.

 

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

jonasbjorks bild

Jag tror Tungsten T kom 2001 eller något sånt, så om sex år fungerar det lika enkelt med din P1:a Wink

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .