Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Alla världens problem på en och samma gång

Jag har varit bortrest ett tag, vilket har varit skönt! Smile Trots detta har jag försökt följa vad som hänt på LP (ja, jag läser fortfarande alla inlägg) och tycker mig se ett par saker som återkommer ofta den senaste tiden:

  • Asus eeePc
  • Mobilt bredband
  • Hårddiskar, filsystem, rättigheter och partitioneringar

Linux byggs av gemenskap, nu är det vår tur att gemensamt slå ihop våra kloka huvuden och skriva guider inom dessa ämnen i wikin. Själv har jag ingen eeePC så jag är nog utesluten ur den delen. Jag har skapat ett par sidor i wikin där vi kan skriva om dessa saker:

Mobilt bredband fanns sedan tidigare. Nu är det dags att hjälpas åt!

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Tänk på att målgruppen är nybörjare. Det skall alltså inte skrivas en massa "gå in i /etc/blah.conf och skriv in a=2" utan förklara steg för steg hur man gör.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jentins bild

Då kanske någon vänlig själ kan lägga in min lilla guide hur man får pptp-vpn att fungera i eeepc 900. Som ni vet så är jag ett totalt pedagogiskt misslyckande. Skrev det här

-------------------------------------

Linux e skitkul

benzins bild

Det kommer nog komma många frågor om asus eeepc framöver. Tex. har min mors gubbe har skaffat en sådan, han har ingen aning om vad linux är för något.. Det enda han vet är att jag kör det på mina maskiner. Jag har redan fått hjälpa honom att få igång sitt trådlösa nätverk. Jag tycker det är jättekul att Linux sprids på detta sätt.

 

En mycket bra sida som jag använt mej av är http://www.eeeuser.com i deras wiki finns det massor med bra guider på det mesta.

/B

pluns bild

Tyvärr använder jag inte wikisyntaxen men Ubuntu-Ninjas har totat ihop den här...Flört

https://help.ubuntu.com/community/EeePC

.

Även den länkad mot eeeuser.com.

LXDE kan ev vara ett smart alternativ för den fingerfärdige, Debian har en lösning, kommer nog flera.

http://lxde.org/wiki/Main_Page

---------------

Theos song

Kristians bild

"Tyvärr använder jag inte wikisyntaxen" - latmaskens sämsta argument? Skriv i vanlig text utan markup så kan någon annan komma och glimma till layouten i efterhand Smile

---------------------------------------

 

FoHs bild

Ett annat tips är att skriva i OpenOffice.orgs Writer och exportera till MediaWiki-format

jentins bild

Nu har jag faktiskt lagt in pptp-vpn själv i wiki. Skulle vilja ha reda på de fel jag gjort, både upplägg och pedagogik så jag kan förbättra framtida upplägg.

-------------------------------------

Linux e skitkul

jonasbjorks bild

Snyggt! Jag fixade lite med formattereringen, mina ändringar kan du se på http://wiki.linuxportalen.se/index.php?title=Eeepc900&diff=12096&oldid=1... .

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jentins bild

Kanon tack, nu ser det bättre ut :=)

-------------------------------------

Linux e skitkul