Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skicka/Ta emot SMS i GNOME

Hittade en rolig applikation i GNOME nyss. Gnome Phone Manager. Den lägger sig som en ikon nere vid klockan och med den kan jag skicka och ta emot SMS över blåtand till min mobiltelefon. Applikationen fungerade utan några större problem. För att starta det tryckte jag ALT och F2 och skrev gnome-phone-manager i kör-dialogen.

Genom att högerklicka på ikonen kunde jag välja inställningar och där klickade jag på knappen under Bluetooth för att hitta min mobiltelefon. Det tog en stund för den att söka efter telefonen. När det var klart markerade jag telefonen och sen tog det en stund innan jag fick upp "dator försöker ansluta till din telefon" i mobilen, godkände och sen var jag igång. När jag högerklickar på ikonen och väljer Skicka meddelande får jag upp en dialog där jag skall fylla i telefonnummer och sen skriver jag meddelandet och skickar det.

Under inställningar -> gränssnitt kan man markera popupfönster för nya meddelanden som gör att sms som kommer till telefonen visas på datorns skärm.

Ett litet smidigt program som jag tror jag kan ha nytta av..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

falconixs bild

Tack för tipset, tyvärr får jag det inte att fungera riktigt, mobilerna ansluts men får inte iväg några sms eller kan inte heller ta emot sms till datorn, jaja får kolla i det där nån gång, står säkert i klartext i någon log

FoHs bild

Kan ju vara något fel på inställningarna, men det kan nog lika troligt vara så att telefonen och programmet talar olika språk. Du kan ju testa med gsm-utils också (kommandoradsbaserat, finns i Ubuntus repos t.ex.).

Charlies bild

MMS? Funkar det?

jonasbjorks bild

Nej, det tror jag inte den fixar. Gittar inget om MMS i appleten.

--
Vi har ingenting att förlora och jag vet att det lönar sig att kämpa. Ingenting har vi att förlora och jag vet att det lönar sig att vänta. (Mange Schmidt)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

falconixs bild

Finns en bugg rapporterad så jag är inte ensammen om det

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-phone-manager/+bug/181909

Marcuss bild

Ah, smidigt jonas. Nu slipper du koda ett eget Laughing out loud

jonasbjorks bild

Japp, soft och nice ju.

--
Vi har ingenting att förlora och jag vet att det lönar sig att kämpa. Ingenting har vi att förlora och jag vet att det lönar sig att vänta. (Mange Schmidt)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

bittins bild

Låter åsm Smile