Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Google mail/kalender/kontakter i mobilen

Jag har precis hittat Google Sync som synkroniserar min epost, kalender och kontakter med min Nokia Xpressmusic 5800. Det fungerar som exchangelösningen jag hade på kommunen, men det är nog för tidigt att utvärdera om det är bra (har precis aktiverat det).

Kika på min blogg: http://www.jonasbjork.net/2009/09/24/google-mailkalenderkontakter-i-mobi... för mer information om hur jag gjorde.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

benzins bild

ähh, skaffa en Hero istället då behöver du bara ange login+pass till gmail så funkar det Wink

Jag körde google sync på min gamla SE w890 (r.i.p) och det funkade faktiskt bra.

/N

jonasbjorks bild

Ja, vilken bra idé! Jag köper en ny telefon! Precis vad jag ville!

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

benzins bild

Alltid kul att kunna hjälpa till. Wink

 

rickards bild

Jag använder samma metod på min Nokia E65. Den kan synka kontakter och kalender men inte mail, men det fungerar ju via IMAP ändå. Men din synkar alltså mail via MfE?

Enda problemet för mig är att jag inte kan ha flera konton i MfE. Det är lite synd.

Känner du till att integrationen med Evolution fungerar ganska bra nu också? För kalendern kan man synka både med ett speciellt "Google-läge" eller som en CalDAV. Ingen är dock perfekt. Den fösta synkar inte alltid återkommande möten eller all day-events. Den senare klarar det, men dyker inte upp i Gnome-klockan... om man nu kör gnome vill säga. Men båda funkar både för läs och skrivning. Kanon.

/Rickard

FoHs bild

Det du kan göra är att lägga in dina andra e-postkonton i GMail-inställningarna. Vet inte hur bra stöd MfE har för labels, men om det fungerar hyfsat så kanske det kan vara något. Det man ska tänka på är att lägga till fler identiteter i GMail, och kryssa i att man ska svara med samma avsändare som mejlet skickades till. Identiteter kan man även lägga in flera i Thunderbird på ett och samma mejlkonto. Kanske inte en helt perfekt lösning, jag märkte på min hotmail-inkorg att den rapporterade "skickat via <gmail-epostadressen> på begäran av <den faktiska avsändaren som det var tänkt>". Helst skulle man ju vilja ha det helt transparent.

rickards bild

Jepp. Jag vet. I mitt fall är det dock jobbets exchangeserver jag vill synka mot, och då främst kalendern. Mailen skulle inte vara ok att importera till Google, likaså kalendern.

jonasbjorks bild

Ja, min har push mail. Lite irriterande med pipen hela tiden bara. Håller på och går ur e-postlistor nu Smile Kolla om den filen jag länkar till i inlägget kan hjälpa dig, det verkar vara en uppdaterad MfE klient.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

FoHs bild

En möjlig lösning är väl att lägga in ett filter på e-post från mejllistor, som sorteras under en viss label som man sedan inte synkar till telefonen (om det går att ställa in, går på Hero tror jag). Förutsätter förstås att man hämtar mejlen till GMail-kontot.

jeffs bild

Eller så kan du sätta att dina filter skall arkiveras direkt, utan att hamna i inboxen.

_____________________________________

------

FoHs bild

Låter ju som en smidigare lösning. E-postlistor är väl inte det viktigaste kanske?

jeffs bild

Epostlistor tycker jag personligen är jätteviktiga, men inget som jag vill se i min inbox. Jag sätter alla mina filter till att arkivera direkt, så att jag bara får sånt som är "out of the ordinary" i min inbox och snabbt kan se dem och ta itu med dem. Mina epostlistor vet jag var jag hittar och jag kan gå igenom dem i lugn och ro när jag har tid, istället för att behöva bläddre igenom en massa mejl för att något mejl som någon skickade mig igårkväll hamnade bland en massa listmejl i inboxen.

______________________________________

------

rickards bild

När jag tänker efter så var det inte MfE som hindrade det hela utan Google själva som skrev att det inte var möjligt så sent som förra veckan. Men de har kanske fixat det nu då.

Jag tror dock att jag vill fortsätta använda den inbyggda IMAP-synkningen för mailen eftersom jag vill kolla den innan. Av nån anledning är det endast med den, och inte MfE som jag kan välja en grupp anslutningspunkter som den får anslut mot. Så den jobbar mot trådlösa om jag är hemma eller på jobbet, men mot operatören ute på stan.

jonasbjorks bild

Jag valde "Internet" som anslutningspunkt. I den finns 3G och ett par WLAN jag brukar använda mig av.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

rickards bild

Ah. Du ska uppskatta den möjligheten på din telefon. Installerade program får inte välja kopplingsgrupper på min.