Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Din röst räknas!

I och med uppgraderingen av LP infördes en ny funktion där användarna kan rösta på inlägg och kommentarer. Den finns uppe till vänster som två pilar (en upp och en ner) vid varje inlägg och varje kommentar. Om du gillar ett inlägg trycker du på pil upp, tycker du att inlägget är dåligt skrivet och inte tillför något trycker du på pil ner. Antagligen kommer pilen bli röd (som i "hett"/bra) eller blå (som i "kallt"/dåligt).

Det är bra om ni börjar rösta på inlägg redan nu, för i framtiden kommer rösterna avgöra vad du kommer se på LP. Inlägg och kommentarer som har många negativa omdömen kommer inte att försvinna, men inte synas så tydligt heller. I sökningar kommer inlägg/kommentarer med fler positiva röster visas högre upp i resultaten.

Dessutom får ju författaren feedback på om det han skrivit varit uppskattat eller inte. Vilket kan göra att han/hon skriver ännu bättre nästa gång. Det är inte illa det heller Smile

Så sätt igång och rösta. DIN röst räknas!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

amelias bild

Mycket bra funktion tycker jag. Dels är det intressant att veta om folk gillar ens inlägg och/eller kommentarer sen ökar det möjligheten för den som söker på sidan att få hjälpfulla träffar. Tummen upp och många pluspoäng för denna funktion. Laughing out loud

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

leochingkwakes bild

Som jag sa tidigare så gillar jag denna funktion. Dock har jag märkt att det kommit minus på kommentarer som inte riktigt går ihop med det som personen skrivit. Så man får hoppas att folk är ärliga med sin röst och inte baserar det på vem som skrivit och vad man har för åsikter om personen i fråga.

Jag gillar fortfarande röstningen men det skall bli intressant att se hur allt utvecklar sig. En annan grej är väl att man får hoppas att folk inte bara röstar numera utan försöker visa vad det är som är fel (på ett bra sätt). Fast det är ju bara mina åsikter och jag kommer garanterat få några minus för detta Wink

Edit: Det som har fått mig att fundera är i http://www.linuxportalen.se/blogs/jonasbjork/2009/10/19/jb-linuxportalen-ng där dom två första kommentarerna har blivit nerröstade och det känns konstigt för dom är ju bara positiva över det som händer med LP. Den som röstat ner gillar inte ändringarna eller att man är positiv?

jonasbjorks bild

Jag tror inte att mängden "jag tycker inte om dig"-röster kommer att vara så många att ett bra inlägg kommer röstas ner. Det skulle väl vara om hundra medlemar går ihop i någon kampanj att rösta ner inlägg från en annan medlem. Men den risken ser jag som mycket liten.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

polters bild

Finns det någon möjlighet att göra "upp"-pilen grön, och "ner"-pilen röd? Detta ur användbarhetssyfte. Rött i röstningssystem känns ju som "negativ" röst. 

eloffs bild

Jag håller med. Grön och rött passar mycket bättre. I alla fall i vår kultur...

leochingkwakes bild

Jo, det är ju klart. Om man får enstaka negativa röster för att en eller ett par personer inte gillar en som person så har det ju inte så stor betydelse i det stora hela.

Lite kul är det också att man kan rösta på sina egna inlägg Wink

ein.anderssons bild

 Kan man välja neutralt igen, råkade klicka på en pil på ett inlägg, som jag inte tycker är värt positiv feedback, men inte heller något negativt.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

leochingkwakes bild

Vad jag kan se så kan man ändra sin röst, även om man kommer tillbaka senare.

Jo men det är ju bara possitivt eller negativt du kan ändra till.

Du kan nog inte tabort din röstning helt.

leochingkwakes bild

Det går ju inte att göra en negativ röst positiv men det går att göra den från -1 till 0.

ein.anderssons bild

 nej du lan göra om din röst från -1 till 1 inte till 0

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

jonasbjorks bild

...och så finns det dem som aldrig kan tycka att något är bra. nej, man skapar extremfall och kommer med kritik. jag syftar inte bara på detta utan även tråden om mobiltelefoner. hur många ändrar sin user-agent i sin mobilläsare? ein och en, två till? ja, vad bra vi anpassar hela systemet efter ein. vi bygger om alltihopa från grunden. så det passar ein. vi passar på att bygga om röstningsfunktionen så att ein kan klicka fel. istället för att ein slutar klicka fel..

...eller så gör man som jag. gnäller lite extra på ein. för det tycker jag är kul. för oftast blir han så sur på mig. det har till och med hänt att ein sagt upp sitt konto på LP, så sur blev han på mig en gång, sen kom han tillbaka... och klagade. kom igen ein, du kan se livet från den ljusa sidan du också. vi har skrivit att LP är under uppbyggnad. låt oss få lite tid att fixa till en del saker, och ge fan i att klicka fel! ;)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ein.anderssons bild

Det där med user-agent har jag inte ändrat på min mobil, tror inte det går på sketna nokia telefoner med en webläsare av en obskyrd tillverkare som ingen ens orkar ta reda på. 

Röstningsfunktionen är underbar, använder den på nästan alla inlägg. Jag röstar på inlägget efter hur jag uppfattar kvaliten på dom, i stället för hur relevant informationen är för mig. Just därför vill jag ha en "0" röst funktion igen, just när jag skrev det inlägget så var jag irriterad då jag glömt stänga av tapping och råkade rösta på något som inte alls låg innom mitt område av intresse att rösta på.

Se inte allt som jag gör som klagomål utan som kritik på hur du kan göra sidan bättre, jag förstår fullständigt att jag inte kan få precis allt jag vill ha. Men det betyder inte att jag inte har rätt att framföra förslag och kritik. 

Det är framför allt nu när sidan är under uppbyggnad som jag kommer framföra kritik för det är då som man kan påverka innan allt blir huggt i sten. Då har både vana och engagemang minskat.

Sedan varför jag lämnade linuxportalen är en händelse som hände privat, och den kan vi hålla privat mellan oss och dom som var på grillfesten.

Försök att ta det som jag säger, som det är: kritik. 

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

jonasbjorks bild

Jag menade inget illa och tyvärr råkade du nog ut för lite av min ilska över min syster som innan hade betett sig riktigt illa. Tack för att du tog inlägget bra iaf och du har många gånger rätt i det du skriver.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ein.anderssons bild

 Ingen fara, det är väl ofta jag som utrycker mig klantigt också. Jag brukar vara duktigare på att berätta när något är dåligt, än när det är bra. Så det uppfattas väldigt lätt som gnäll och klagan.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig