Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Omringad av Windows

Sitter just nu på Göteborg C på ett café som heter Café Ritazza. Jag sitter med min laptop som kör openSUSE 11.2rc2 och har Tele2-dongeln med mig. Här runt omkring mig sitter massor av andra viktiga människor med sina laptopar. Någon ser ut att kolla sitt liv i MS Outlook och någon annan drar streck i MS Access. Ett gäng Sidewalk Express maskiner står och väntar på att någon skall köpa internetaccess för 19 SEK/timme. Internet Explorer så klart.

Det känns lite ensamt att sitta här med min fina Thinkpad som kör Linux. Med den sitter jag och organiserar mitt liv i org-mode (EMACS) och kodar lite Python i (EMACS). Det känns som om vi är på olika nivåer, de viktiga människorna med sina säljsamtal, och jag. De som kör Outlook... och Access.. och Internet Explorer..

Jag tror jag skall beställa Windows 7. Bara för att bli lika tuff som alla andra. Det börjar kännas ensamt att vara linuxanvändare, skriva dokument i \LaTeX och planera livet i org-mode/EMACS .. Att vara den enda i min omgivning som tvingas säga "nej, jag kör Linux" när barnen frågar om jag testat Call of Duty 5. Att alltid vara utanför. Att vara inne, men ändå ute. Utanförskapet. Att känna sig annorlunda. Att vara annorlunda. Att aldrig ha något att prata om när man träffar andra vuxna... "Jasså du jobbar med datorer? Berätta om det!", vilket jag avböjer att göra - för ingen förstår ändå vad jag gör. Jag surfar ju inte på Youtube och kollar inte annonser på Blocket.. Jag gör ju lite mer..

Dricker upp min kaffe latte och funderar vidare på livet..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

Det brukar räcka med att jag börjar prata om vad jag gör när folk frågar mig om det för att de skall tröttna och ge upp, vilket passar mig utmärkt. Är de inte villiga att ens försöka förstå så klarar jag mig bättre utan dem och kan lägga min tid på mer intressanta människor.

------

danjeels bild

Samma här när folk frågar vad jag pluggar..

Datavetenskap, [EOC] (End Of Conversation)

Hehe, sånt man får ta Tongue

valdermans bild

Börja prata entusiastiskt om epsilon-NFA:er, karnaughdiagram, flödesnätverk och hashtabeller vs. AVL-träd vs. splayträd med vem som än frågar istället. Det är alltid lika kul att se lidande, förvirrade människor försöka upprätthålla sin fasad av artigt intresse.

("Vi tror att ditt inlägg kan vara spam," WTF? Sedan när skriver spambotar om datastrukturer?)

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

ein.anderssons bild

 Är nog bara det att du konsikvent skriver skit så spamskyddet flaggar dig Wink

(Även detta inlägget blev spamflaggat)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

valdermans bild

Måste vara så. Jonas har säkert ett särskilt valdermanfilter. ;(

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

laves bild

Att vara tuff är inte alltid som man kanske fått för sig att tro. Steve Hughes reder ut begreppen: http://www.kanal5play.se/program/play/rawcomedyclub-s02e01

(spola fram ca 20 min om ni inte orkar kolla hela vilket rekommenderas)

abergmans bild

Jag känner igen det där om att ingen fattar vad det är man jobbar med.. j ag brukar säga att jag är konsult och dricker kaffe...

 

 

hoths bild

Aktivera allt grafiskt lull-lull och swicha runt med flygande fönster och annat. Skulle någon se och undra så tittar du undrande på dem och frågar vad de kör för något antikt som inte kan detta simpla... rulez

----
Linux växer snabbast!

amelias bild

Var glada att ni inte är tjejer med långa naglar isåfall. Den tre vanligaste frågorna jag får när jag säger att jag jobbar med datorer är:

1. Kan du verkligen skriva på tangentbordet med så långa naglar?

2. Är du någon sorts såndär designer?

3. Inte det, nej... Då är du säkert projektledare va?

Och ni känner er utanför för att ni kör Linux. Tongue Prova vara tjej och köra Linux i en vecka och återkom om utanförskapet. *fniss*

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

abergmans bild

Ni tjejer ska alltid  vara värst! kan ni inte någon gång tillåta oss pojkar får vara de som behandlas sämst? Wink

 

 

amelias bild

Shit, här försöker man vara lite rolig och folk tar en på allvar. Hehe, frågorna är visserligen sant, men att jag skulle bry mig det minsta är inte så sant. Who cares? Jag har skitkul på jobbet, det är det många andra som inte har.

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

abergmans bild

Ja det var ju så fantastiskt mycket allvar i det där inlägget:)

 

 

Charlies bild

Alltså.. jag vill inte vara den som låter dum... men vad jobbar du med? Och hur är det att skriva på tangentbord med långa naglar?

abergmans bild

Minns jag rätt så är hon Linuxkonsult på Qbranch..

 

 

amelias bild

abergman har rätt, jag är UNIX/Linux-konsult på Qbranch. Vad gäller naglarna så finns det bara ett svar: Låt dina egna växa ut och prova. Wink Orkar du inte vänta så kan jag ju säga att jag lyckades skriva ihop det här inlägget så det går nog bra även med naglar.

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

Charlies bild

Usch nej tack. Jag tycker det är obehagligt med långa. Men jag undrar mer... skriver man med nagelspetsarna eller använder man fortfarande fingerspetsarna?

frilas bild

Rent krasst, är det så konstigt att du känner dig ensam? 96 % kör Windows, 3 % kör MAC och 1 % Linux. Så rent statistiskt så borde du vara ensam på fiket.

Skaffa Win7, det är ju det du innerst inne vill... Bli normal, sluta nörda dig Wink

valdermans bild

Statistik: 73% av den fantiseras fram på plats och ställe.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

ein.anderssons bild

Beror ju på, man kan inte göra en statistisk undersöken på ett ställe. Skulle jag tex göra undersökningen på fscons så skulle typ 90% köra linux.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

amelias bild

Jag har faktiskt Windows 7, också! Det ena utesluter inte det andra...

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

Charlies bild

När folk frågar vad jag jobbar med blir svaret "Jag är vaktmästare". Konversationen dör, ingen verkar vilja prata jobb med en vaktmästare och jag slipper sitta och prata med nån som verkligen inte bryr sig ett skit om vad jag gör på jobbet.

Ensam? Ja. Ensam i mitt linuxanvändande? Mja. I verkliga världen - ja. På LP? Nej.
Jag hade struntat i vad folk runt dig använder och fokuserat på det enda viktiga stället i livet - LP.

jonasbjorks bild

Idag bestämde jag mig för att vara tuffare än människor i viktiga skor . Jag installerade KDE 4.3 på min laptop och damn, jag gillar det! Det är till och med stabilare än när jag testade KDE4 senast. Nästan användbart.. och massor att utforska!

Livet är great igen!

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

tux-svens bild

Ha-ha, då är du nästan fast.   ;-)   KDE 4.3 rockar fett.  

Själv är jag van vid utanförskap:  När alla andra körde japansk motorcykel åkte jag brittiskt eller italienskt, när alla andra körde Opel, VW eller Volvo körde jag Citroën, när alla andra kollar fotboll trycker jag på off-knappen  (Hittar förståss on-knappen när det är speedway eller superbike)  ;) 

Att jag kör Linux verkar mest göra andra nyfikna, då får man passa på att snacka för det. Har dom frågat kan dom ju inte bara gå sin väg...  Smile

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

bittins bild

och det värsta med sidewalk datorerna är att man inte kan köra PuTTY och serfish.com är blockat :(