Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fedora 12 Beta (64bit) på Thinkpad T61

Ikväll har jag suttit och installerat Fedora 12 Beta på min laptop. Jag valde 64-bitars versionen och tänkte jag skulle få det att fungera. Kommit fram till att det är lite meck med 64-bitars versioner av Linux, men det mesta går att lösa. Det jobbigaste ikväll var att det visar sig att Fedora har en 64 bit WINE och en 32 bit WINE. Jag ville köra Spotify, som är ett 32bit windowsprogram och 64-bit wine klarade inte av det.. Jobbigt innan jag kom på hur jag skulle lösa det.

Om någon, mot förmodan, skulle vilja kika på mina anteckningar från installationen finns de här: http://docs.google.com/View?id=dfht8dfp_28gwmgnjgb . Dokumentet kommer att uppdateras.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

magnusadolfssons bild

Tack, fick snabbt igång Spotify tack vare dina anteckningar.