Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skaffade VPN-tunnel hos PRQ

Idag har jag skaffat VPN-tunnel genom PRQ, läs om hur jag fick igång det i Fedora 12 på http://www.jonasbjork.net/2009/11/11/skaffade-vpn-tunnel-hos-prq.html .

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Charlies bild

Vad omständigt det verkar. Jag skaffade tunnel hos Mullvad och det var bara att dubbelklicka på deb-filen. =)

alberts bild

Jag skaffade ett hos Ivacy för ett tag sen. Konfigurationen är snarlik, de kör också OpenVPN. Alla filer som behövs skickades med Ivacy och det var bara att kopiera in dem till /etc/openvpn så funkade det sen.

Fördelen med Ivacy är att det inte ligger i Sverige. Dessutom kan man ställa in dubbla tunnlar så att trafiken går först till ett land och sen via en andra tunnel till nästa land för att till sist hoppa ut till destinationen. Om man väljer länder från olika militära allianser blir det svårt för en potentiell avlyssnare att koordinera med bägge. Jag använder Ryssland, England och USA. Två av dem åt gången och jag växlar lite slumpmässigt i vilken ordning jag använder dem. Oftast brukar jag ta Ryssland som den första tunneln eftersom de är snabbast. Ivacys servrar i Ryssland verkar sitta direkt på deras backbone. Det blir sjukt få hopp när man testar med traceroute.

snikers bild

http://sniker.codebase.nu/post/8#Client

I Ubuntu, var visserligen några versioner sedan men principen är densamma. Baserat på min egen VPN(OpenVPN).