Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Svar på censurerade inlägg

 Jag har alldeles för mycket att göra utanför LP nuförtiden. Hinner inte med att läsa allt som publiceras längre.. 

Nåväl, man har efterlyst en kommentar i tråden http://linuxportalen.se/blogs/desiree/2009/12/28/olika-lika om varför ett inlägg tagits bort. Jag vill minnas att tråden med kommentarer innehöll en massa trams och angrepp på person. Sådana inlägg och kommentarer är inte tillåtna på LP och jag vill minnas att jag raderade ett par inlägg i den tråden.

Antagligen fortsatte några att tramsa och en annan moderator fångade upp detta och valde att avpublicera inlägget. Vilket är helt korrekt, enligt de direktiv jag gett till moderatorerna. Istället för att ha saker publicerade som drar till sig troll och elände så skall det bort.

Alternativet skulle kunna varit att stänga av kommentarsfunktionen på inlägget, men moderatorn valde att avpublicera inlägget. Moderatorn har mitt fulla stöd i detta och om ni skall skälla på någon så är det mig.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jontes bild

Jag respekterar ditt beslut men efterlyser konsekvens. Orginalinlägget var ok tills någon började tramsa och började komma med konstiga kommentarer(första inlägget) och sedan kom personangreppen. Visst vi var många medskyldiga och ett antal personer till att det spårade ur. Det konstiga var dock att den ena tråden fick vara kvar efter rensning utav kommentarer och den andra rensades ut.

Om du vill så lägger jag in orginaltråden igen.. ? Nehej tänkte just det Smile

 

 

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

Jag tycker bara att man ska rensa ur det som är regelbrott och rena angrepp men låta övrigt vara kvar.

Kollektivbestraffning tycker jag att det begränsar till annars.

Visst kan det vara en tråkig och utspårad tråd men likväl bör den få vara kvar.

jontes bild

Undra just om det ens var kollektivbestraffning, den ena tråden/bloggen fick vara kvar efter rensning utav stötande kommentarer medans den andra avpublicerades..

Jag respekterar JonasB beslut men behöver inte tycka att det var rätt eller skälen han anger är särskilt konsekventa.

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

desirees bild

Även jag respekterar ditt beslut Jonas. Det gick lite för långt i den tråd som jag startade, men likafullt så borde orginalet varit kvar eftersom detta på intet sätt innehöll personangrepp.

Jonas, ingen borde kunna förvänta sig att du håller ordning här på LP ensam. Du har valt dina moderatorer och dessa gör sina egna fristående val, men det bör inte bli så att bara den ena sidan tillåts ge sina synpunkter. 

Nu tycker jag att vi stryker ett streck över detta och istället går vidare. vi har alla så mycket gemensamt. Låt oss alltså göra mer av detta istället!

God fortsättning på det nya året allesammans!

 

Désirée ingen kan allt men alla kan något

jontes bild

JonasB borde nu om inte förut lärt sig vad det betyder att vara chef. Den andra tråden "NetworkManager, HAL och det "moderna" Linuxskrivbordet" lever forfarande och det senaste inlägget var den 4 Januari. Intressant. Info om hur det var i Sydafrika blir borttaget medans en som spyr galla över senare linux-distar på hemmaplan och idiotförklarar linuxanvändare får göra sina åsikter gällande. Hmm.. Jag tar inte upp vad bloggförfattaren skrev och tyckte om alla oss Linuxanvändare som trivs med nyare versioner utav Linux-distar.

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

jonasbjorks bild

Vad som skrivs i trådarna här har väl inget med att vara "chef" eller inte att göra? Jag startade Linuxportalen en gång, ja jag är ansvarig för det som skrivs här (utgivaransvar) och ja, ibland funderar jag på att lägga ner LP.

Utan att läsa tråden du hänvisar till så tror jag att det är den där valderman skriver om brister i Linux. Visst, jag håller med om att valderman kanske inte är världens bäste på att uttrycka sig diplomatiskt. Men han har en poäng i tråden. Jag kan inte minnas heller att det är sådana raka personangrepp som gjordes i den andra tråden.

Jag vet inte jonte, kanske är det dags för mig att radera ssh-nyckeln och lämna över rootaccessen till någon annan?

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .