Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Med Fronda i lurarna

Sitter i en soffa i en enorm etagevåning i Frölunda där min gode vän Lennart bor med sin flickvän och hennes barn. Här har jag sovit två nätter i veckan sedan i oktober då jag fick ett konsultuppdrag för NTI Gymnasiet i Göteborg. Tre dagar i veckan (tis, ons, tors) har jag kört utbildning i Operativsystem Linux, Lokala Nätverk A och Datorkommunikation på NTI. Jag trodde att jag skulle hinna med att se massor av Göteborg också, men icke. Det är mest Nordstan där skolan ligger, Göteborg C, Brunnsparken och Frölunda jag upplevt. Spårvagnarna har jag iaf uppskattat. Så smidigt att ta sig fram med dem. Ett linuxmöte på Cafe Vanilj och ett besök i Gnutiken har jag dock hunnit med och gått vilse vid Linnegatan har jag gjort Smile

På torsdag är det sista dagen jag jobbar i Göteborg (för den här gången iaf). Det skulle egentligen varit längre, vi pratade om att jag skulle utbilda terminen ut men något kom i vägen.

Den 1 februari blir jag anställd igen. Jag håller på och avvecklar företaget för att bli en vanlig anställd. Fast jag har iof redan smygbörjat på mitt nya arbete - på måndagar och fredagar.

Jag fick höra talas om att Allers Förlag sökte en teknisk chef till deras internetavdelning Aller Internet. Så jag sökte jobbet. I början av december hamnade jag i Lund hos en rekryteringsfirma för intervju, därifrån gick jag vidare till Kalmar för intervju med den tekniske chefen på blogg.se, han skickade vidare mig till.. som skickade mig vidare.. jag tror att jag pratade med sju personer och gjorde ett personlighetstest innan jag den 3 januari i år fick beskedet att jag fick jobbet.

Så nu är jag teknisk chef för Aller Internet och skall jobba med att bland annat utveckla webbplatser för förlagets tidningar med hjälp av bland annat Wordpress och Drupal. Jag kommer jobba med open source hela dagarna och driva den tekniska utvecklingen för den svenska delen av nordens största tidningsförlag .

Det är anledningen till min frånvaro från LP den senaste tiden.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

leochingkwakes bild

Antar att det känns både roligt och skönt att få gå in i en sån spännande anställning efter dom äventyr du haft hittills med allt. Ytterligare en milstolpe i Jonas liv Smile

Lycka till i alla fall med jobbet (och allt det andra) Wink

FoHs bild

Det är ju helt fantastiskt roligt. Gratulerar!

Kul att de använder sig av öppen källkod också!

Lycka till. Smile

 

elwiss bild

 Låter riktigt roligt, stort grattis!

kattassens bild

 Grattis!

benzins bild

Grattis o lycka till!!

 

/B

Kristians bild

Lycka till Smile

---------------------------------------

 

forslunds bild

Lycka till!

 

I am not a number, I am a free man!

suoss bild

Hej,

Gartulerar både dig och öppen källkod då.

/urban Laughing out loud

frilas bild

Jättegrattis och lycka till. Jag tror du kan göra en riktigt bra insats Crown.

Är det i Helsingborg du skall jobba?

jonasbjorks bild

Tack!

Ja, jag sitter i Helsingborg. 

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Grattis!

När jag först såg denna tråd så läste jag "Med Fonda i lurarna" och såg då dig framför mig ståendes och hoppandes i ett svettigt Aerobics pass. Sedan såg jag att jag läst fel. Puh, sådan tur... ;-) 

----
Linux växer snabbast!

jonasbjorks bild

 Haha! Lever Jane än? Minns henne från när jag var mindre..

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Jodå, hon lever allt än. För den som till äventyrs känner för ett Aerobics pass så kan jag rekomendera http://www.youtube.com/watch?v=fbYc8epvZ3I

Annars har hon bland mycket annat gjort höjdarfilmer som Barbarella. En helt unik filmupplevelse, se http://en.wikipedia.org/wiki/Barbarella_%28film%29

För den som efter detta inte kan få nog av Jane rekomenderas sidan http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Fonda

----
Linux växer snabbast!