Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vad hände?

Med tanke på vad som händer på Linuxportalen just nu tänkte jag skriva ett bloginlägg här. Bloggen får nog ses som lite mer privat än nyheterna på LP och jag kan här delge lite personliga, icke professionella, tankar.

Under december 2009 genomgick jag en rekryteringsprocess hos Aller förlag AB i Helsingborg. Jag jobbade då som lärare på NTI Gymnasiet, en friskola i Göteborg, som vikarie. Aller behövde rekrytera en teknisk chef och jag blev tipsad om att söka jobbet.

Jag började jobba i januari på timmar, samtidigt som jag jobbade i Göteborg tisdagar, onsdagar och torsdagar. Den första februari började jag på heltid hos Allers förlag. Mitt jobb är att migrera sajter gjorda i EPI-server och Lemoon till WordPress. Sidor jag hittils varit delaktig i att driftsätta är fiskejournalen.se, svenskdam.se, cafe.se, allas.se och snart släpper vi elle.se på WordPress.

Under våren urträdde jag som delägare i TriNix AB som äger och driftar Linuxportalen. Jag har dock varit ansvarig för sajten tills nu. Jag kan helt enkelt inte ha ett bolag vid sidan om mitt uppdrag på Aller media.

Jag jobbar i ett nordiskt företag och reser en del i mitt arbete. Jobbet tar mycket tid och även på min fritid sitter jag och utvecklar och testar idéer jag har. Därför har jag inte haft tid med Linuxportalen. Arbetet på Aller ger mig en enorm tillfredställelse då jag får arbeta med det jag älskar - öppen och fri programvara. Alla våra servrar kör Linux och vi har som strategi att alla redaktionella (tidningarna) sajter skall köras i WordPress. Dessutom har jag en opensourcevänlig chef som uppmuntrar oss att släppa det vi gör som öppen programvara. Det kommer släppas en del intressanta saker snart.. 

Vi har många intressanta saker på gång, men jag får naturligtvis inte berätta företagets strategier för framtiden. Kan iaf nämna att vi har en uttalad open source strategi.

Vill du ha lite mer koll på vad som händer, tipsar jag om att du kan följa mig på twitter: @jonasbjork . Jag bloggar också lite då och då på jonasbjork.net .

Nästa event där du kan träffa teknikgruppen hos oss är på WordCamp STHLM den 23-24 oktober.

Slutligen vill jag tipsa om att vi söker en webbutvecklare just nu, se jobb.allersforlag.se . Där kan du också läsa mer om Aller media.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Låter som om du hittat ett drömjobb.

Lycka till Smile

Charlies bild

Riktigt kul för dig! Men har ni inte nån gammal AS/400 stående där nånstans också?

jonasbjorks bild

det stämmer. det snurrar en AS/400 från 1800-talet, men jag har inget med den att göra.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .