Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

XMBC i fyra rum? Vet du?

Jag skall flytta till en större lägenhet i november. Får 4 rok på nästan 100m2 och kommer från 2 rok om knappt 55m2 med snedtak. Blir ett lyft och jag tänkte barnen skulle ha varsitt rum i mitt nya hem. De gillar ju att titta på film, vilket syns på DVD-filmerna som blir repade av deras totala oförmåga att lägga skivorna i fodralen efter användning. Därför har jag börjat titta på en medialösning för hemmet. Min tanke är:

  1. Läsa in DVD-filmen (från original) till disk och lagra avbilderna på en NAS-enhet.
  2. Köra XMBC på Mini-ITX burkar i varje rum så de kan bläddra och välja vilken film de vill se.
  3. Distribuera TV över XBMC så jag slipper dra antennsladd över hela lägenheten. Räcker väl med TP?

Någon som har erfarenhet av det här och kan peka mig i rätt riktning?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Klokt beslut att läsa in filmer till en NAS, det gör det hela enklare. Då får du ju möjlighet att köra någon typ av Squeezebox så att även musik kan förmedlas.

Om du inte har en NAS så kanske jag har en Bubba two till dig till rätt pris!

Lasps bild

PS jag har även två Popcornhour 100 liggande i min skrubb! /DS

Vill du testa så hör av dig.

fredentofts bild

Har liknande funderingar i kommande huset.

EEEbox eller liknande (med xbmc) kopplat till tv och ljud. Androidlur med xbmc officiella fjärrkontroll-app så kan man styra även musik utan att ha skärmen igång.

Hade lite funderingar på dreambox för att ta emot tv och strömma till xbmc, men är osäker på om det går att strömma en kanal och titta på en annan.

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

benzins bild

 för att kunna stömma en kanal o titta på en annan krävs det dubbla tuners (alltså mottagare i dreamboxen).

annars funkar det alldeles utmärkt att strömma tv ifrån en dreambox.

jontes bild

Har en DM7000S och en DM800HD(Dreambox). Det fungerar alledes utmärkt att srömma filmer inlagda på huvudservern till datorer. Live-Tv(via vlc, one click för live tv + andra clicket ställa in subtitles för live-tv.). Eller se dom direkt via dreamboxen i tv'n. Visst konceptet har ett par år på nacken det fungerar väldigt bra.

Jepp, för att kunna köra dubbla tittningar via samma dreambox så.. att titta på en inspelad samtidgt som man spelar in är ok. Annars dubbla tuners.

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

benzins bild

 Har du upplevt några värmeproblem med din dm800hd? Jag var tvungen att plocka ur disken i min pga att den hängde sig emellanåt..

 

jontes bild

dm800hd blir väldigt varm har jag märkt, jag har dock hela tiden haft diskutrymme på en server i källaren där jag har mappat upp från dreamboxarna.

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

tufftuffs bild

Min Dreambox DM600PVR kan visa ett program och spela in ett annat med bara en tuner. Men det kräver förståss att programmen ligger på samma mux!

FoHs bild

Det där med att läsa in DVD-filmer har jag funderingar på också (men inte orkat tagit tag i eftersom det är några stycken). Återkom gärna med dina funderingar och lösningar kring det.

pingus bild

De flesta uppspelare jag stött på hanterar .iso direkt, så gör bara en kopia av hela skivan med k3b el dd.

"dd" är att föredra om det är många, mycket snabbare hantering än med k3b - men då är det ju kommandoraden som gäller.

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

Charlies bild

Själv fastnade jag för MediaPortal (http://www.team-mediaportal.com/) när jag letade mediacenterlösningar. Mycket på grund av att den spelade upp film smärtfriare på sämre hårdvara än vad jag upplevde med XBMC men i synnerhet det rikliga utbudet av plugins och liknande.

fredentofts bild

Faller på två av mina krav: Linux och rar-stöd

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

joakims bild

Titta på Mythtv eller mythbuntu, jag kör en sådan lösning, med en server med ett novo t-500 tv kort (med dubbla tuners) som man sedan i mythtv kan mjukvaru duplicera så att det går att spela in 2 program per tuner (dvs 4 program samtidigt), den har även DVD backup interface och till lika så cd backup interface samt youtube,blip mm interface.
Mythbuntu är mycket enkel att installera och har klienter till linux och windows. Ska du köra på atom n330 processor eller liknande rekomenderar jag starkt att köra 64-bitars sys.

Lycka till
Joakim