Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Lite kort om Linuxportalen 2011

Svar på frågor i inlägget: http://linuxportalen.se/articles/2011/08/01/lp-har-bytt-server

  • De "gröna gubbarna" måste skrivas om för att fungera utanför TriNix. Känner ni att ni har för mycket pengar och vill bidra till kostnaden för att driva LP kan jonas.bjork@gmail.com användas både på PaySon.se och PayPal.com .
  • Säga upp sitt konto kan du göra till jonas.bjork@gmail.com . Se till att skicka från den e-mailadress du har registerat ditt konto med. Jag kommer skicka en fråga om det verkligen stämmer att du vill ta bort ditt konto innan jag gör det.
  • m.linuxportalen.se kanske jag kan få upp igen. Skall kolla på det.

Mitt engagemang på LP har varit i princip obefintligt det senaste året. Jag har startat om apache ibland när jag fått SMS om att LP gått ner, det är ungefär vad jag gjort.. LP finansierades genom mitt dåvarande bolag TriNix AB, men nu är det slut på att glida på bananskal. Servern sades upp av TriNix i maj 2011 då bolaget inte längre jobbar aktivt med Linux och open source.

Personligen tycker jag att det är synd att bara stänga ner LP och låta det dö ut. Vi har samlat många års kunskap här och jag ville verkligen att någon skulle ta över driften. Svenska Linuxföreningen erbjöd sig, men det rann ut i sanden. Några privatpersoner erbjöd sig, men jag kände att det måste vara någon som är seriös som håller i det. Inte ännu ett "vad roligt nu kör vi" för att sedan lägga ner om någon månad. Därför väljer jag att gå in privat och betala för en ny server som Linuxportalen kan köras på.

Om ni undrar vad jag gjort istället för att hänga på LP det senaste året så har jag jobbat som teknisk chef (CTO) på först Aller Internet och sedan på Aller Digitala Affärer. Jag har byggt om hela serverparken som Aller media (www.aller.se) kör alla sina internetsajter på. Jag har optimerat databaser och webbsidekod. Jag har slängt ut skadade CMS som EpiServer, Lemoon och Incentive (alla .NET) och migrerat sajter till WordPress (de hade påbörjat det när jag kom in).

Nu knappt ett och ett halvt år senare har jag sagt upp mig på Aller media för att börja jobba på FS Data som driftchef den 1 november i år. Jag jobbar heltid med Linux och jag älskar det!

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pappaws bild

Jag vill gärna behålla min gröna gubbe så en summa är redan skickad med PayPal.

Ett förslag är att tidsbegränsa "livslängden" på gubben till t.ex. ett år och sedan kan man få tillbaka den efter en förnyad betalning. Jag kanske inte planerar att bli månadsgivare men en gång om året bidrar jag gärna.

Haj & handslag  /PappaW

Struntar i signatur, de som känner mig behöver den inte och alla andra är fria att lära känna mig

mernilios bild

Hur kommer dig sig då att Trinix  fortfarande har copyright på linuxportalen? Vilken idiot som helst kan läsa det som står längt ner på sidan!

"©2005-2009 TriNix AB | Cookies | Innehållslicens | Kontakta oss!"

Jonas, mig kan du inte lura!

jonasbjorks bild

Du är lika trevlig som du alltid varit märker jag. Anledningen är att jag inte hunnit fixa till med allt än. Dessutom kan du klicka på länken innehållslicens och se under vilken licens innehållet som publiceras på LP ligger under.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mernilios bild

Jag försöker hålla en hög mernil-standard som under åren blivit legendarisk inom linuxkretsar! :- ) 

Jag är ju t.o.m bannad på sajten Politiskt Inkorrekt... Laughing out loud

Men jag hoppas att de där trä-besticken jag gjorde i  till dig har varit till glädje för dig och din familj. 

Jag valde ut just det finaste träslaget jag kunde finna. Odum, eller irochio som det ochså kallas - från afrikanska elfenbenskusten.

mernilios bild

Förlåt Jonas.

Du vet att jag gillar dig. Annars skulle jag inte skickat en present till dig. Du ringde till mig och var trevlig. Även om jag uppfattade det som lite jobbigt med en person från internet som rang, så var din omtanke något som jag uppskattade väldigt mycket!

Din högaktiga person var för mig nästan för mycket att bära!

Det finaste jag kunde var att skicka något som jag producerat i mitt anletes svett. De bestick du fick och som jag hoppas du uppskattade! De gjordes med kärlek!

Mitt problem är att jag blivit typecastad som en jobbig person. Vilket jag faktiskt inte är.

Min nästa blogg kommer att handla om den vackra negressen från kenya jag träffade på i dag. Hon ville träffa mig igen!

Fatta?

Fortsättning följer... ;-) 

mindlights bild

Nej. Det behöver han inte. För att han skulle göra det skulle du först behöva läsa, ta in och förstå vad han skriver, något som uppenbarligen inte är din starka sida.

Vad i "Mitt engagemang på LP har varit i princip obefintligt det senaste året." är det du inte fattar?

Helt ärligt. Vi var många som lyfte på ögonbrynen när du reggade dig och det blir fan inte mer tydligt nu.

 

Sedan som fotnot:
Jag personligen är tacksam över att ha fått se hur LP gått i putten, inte för att jag på något sätt ogillar LP. Tvärtom.
Utan för att Jonas allt som oftast varit den girige", "enväldshärskande" och "orättvise".
För att det i otaliga diskussionstrådar gnällts om att "det är ju bara att..." gällandes drift, utveckling och finansiering av LP...

Nu har vi facit:
LP har i princip hela tiden finansierats och drivits av Jonas (och några andra som haft kortare engagemang).
Efter att Jonas fått viktigare saker att prioritera har han därför gått ut och erbjudit sajten till någon engagerad själ.

Tydligen var det för svårt att lägga fram en liten budget, affärsplan eller på något annat sätt visa hur drift och utveckling skulle ske framöver. I ett normalt övertagande av en verksamhet i det "verkliga livet" så är ovan nämnda delar ett minimum och oftast inkluderar övertagandet även en monetär ersättning. Det senare verkar inte ha varit huvudkravet här.

 

Jonas - Lägg ner skiten. Kunskap ruttnar om den inte underhålls och helt ärligt: Du har inget mer att bevisa.

 

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

extons bild

Skiten? Vilka linuxsajter (i Sverige) är då bättre än så?

LINUX.EXTON.NET

mindlights bild

Tack Exton. Du fångade verkligen andemeningen i mitt inlägg... inte.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

extons bild

Vad var då "andemeningen"? Upplys mig/oss! Alla är inte så djupa som du.

LINUX.EXTON.NET

annes bild

Vaknat på fel sida idag?

benzins bild

 Det skulle uppskattas väldigt mycket från min sida om LP fick finnas kvar. Känns som att LP är den enda linux sida på svenska som finns kvar, undantaget ubuntu.se men där avhandlas mest Ubuntu. Inget fel på Ubuntu (jag kör det själv) men det är alltid roligt att veta vad som händer på andra fronter.

 

Du skrev att du fixat ny server, det ger mej ett visst hopp att LP kommer finnas kvar. Jag skall donera lite pengar till driften när jag får pengar i slutet av månaden. Lever förtillfället på a-kassa och det blir man inte fet på.

Mvh B

Kul att se att du kommer tillbaka Jonas samt att kim börjat med VK igen Smile

Helt plötsligt känns det som om det finns någon ansvarig igen som kan rätta till ev fel mm.

Problemet jag upplevt det senaste året har varit att jag inte vetat vem/vilka som varit ansvariga mm.

Det behövs någon drivande person för att en sida som LP ska fungera bra och därför känns det roligt att du tar tag i LP igen.

Jag vet inget annat svenskt forum som skulle kunna ersätta LP framförallt som jag inte kör ubuntu eller liknande vilket gör att jag väljer bort vissa dist specifika forum.

Finner det dock tråkigt att du ska behöva bekosta driften ur egen ficka.

Vad är driftkostnaden av LP?

 

jonasbjorks bild

Jag vet inte om jag vill ta tag i LP igen. De ambitioner vi hade 2005-2008 var höga och visst skapade vi sveriges bästa forum för linuxanvändare Smile Men jag var inte ensam om det. Jag kan se till att sköta uppdateringarna och underhållet av servern framöver också, kan lägga in det i min kalender så jag inte glömmer Wink

Kul att ni hängt kvar hela tiden, det gör ju att jag får lite ångest över att inte varit in här så ofta som jag borde.

Just nu kostar servern 399 + moms i månaden, dvs 498,75 inkl moms. Kan förändras om vi behöver mer RAM t.ex.

 

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

FoHs bild

Kul att se att det går bra för dig med jobben :) Om du får och har lust så skulle det vara intressant om du kunde blogga lite om vad jobbet går ut på.

jonasbjorks bild

Jag skall försöka skriva ner lite om det.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

johnh3s bild

Linuxportalen behövs. Det känns lite trist om det bara ska finnas engelska Linuxforum. Många av de svenska distributions specifika forumen är nerlagda också.

Så nån gemensam samlingspunkt måste finnas. Går inte ens det så ser framtiden för Linux på skrivbordet rätt mörk ut.