Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Zimbra, OpenSuSE 11.1

Jag har länge varit sugen att prova Zimbra ( http://www.zimbra.com/ ) på en 11.1 burk. Jag har snart inga testaburkar kvar pga utbyggnad å nya rum som det ska stå nån burk härhemma. Jag hittade på en klart intressant sida  ( http://vavai.net/2009/08/31/zimbra-appliance-with-opensuse-11-1-vmwarevi... ) sedan Zimbra säger sig ha slutat släppt färdiga inst paket till OpenSuSE pga dåligt intresse. Bara att följa instruktionerna på sidan å jag har en snurrande Zimbra 5.x på en 11.1 maskin i VirtualBox som funkar bra. Installationen tog en stund å man får tänka till lite själv.

Tja, klart impad utav web-clienten. Mkt möjligheter för någonting man kan ladda ner å använda kostnadsfritt å adm via webgrännssnitt. Ska bli intressant med hans configar å Zimbra 6.x samt på OpenSuse11.2.