Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

I have seen the light..

Jamen nu har jag städat undan en server hw-mässigt här hemma i a f. Efter ha testkört VirtualBox på min egen pc så har jag tyckt det gått tungt å tagit mkt resurser i anspråk när man har testat virtuella maskiner (olika OS). Döm till min förvåning när jag installerade på en gammal "häck" som får gå som huvudserver ett tag framöver (2.6Ghz HT + 1.5GB Ram) att Windows smallbuisness server fullt installerad bara tar mellan 2-5% av CPU'na. Top säger oftas 0.00 0.00 0.00 i belastning vid normal drift. Visst bär det iväg när man belastar den virtuella burken.

Så, är det ingen j-vel som har en 4-kärnig burk med helst 8GB ram i att skänka bort?

Bifogar en uppdaterad fil på homenet

BilagaStorlek
homenet.pdf36.06 kB