Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Börjar tyvärr bli trött på Linux Mint 8x

Tja efter ha läst om tux-sven försök med OpenSuSE11.2 å tillskrivna tillkortakommanden inom disten så var jag tvungen att:

-Sätta i en 80GB SATA(utan kassa sektorer) å koppla ur 3 andra diskar för att inte störa den OpenSUSE 11.2 RC2 uppgr till dagens lull(kör zypper dup varje dag men svarar inte ja ang uppg varje dag) som jag använder.

-Laddat hem Linux Mint 8 RC1 å körde bränning av dito.

-Starta upp live CD å uppgraderat på förslag ett antal paket

Tja, bla flash funkade direkt i Firefox. Hade en del problem med ljudet.  Hmm.. OpenSuse brukar ju skriva att det inte är lagligt att skicka med vissa programvaror pga licenser, -undrar hur Mint har löst detta?

Började titta på att inst bla amsn, vlc etc.. Å vart totalt förvirrad utav paket hanteraren. Jag som kanske kan kallas i a f medel data-kunnig. Tänkte till å kom ihåg det med apt (zypper på opensuserska) i terminalen/konsole å det funkade.

Att få till drv för mitt HD3650 ATI(AGP) grafikkort var enkelt i Mint jmf med OpenSuSe. Utan att ha siffror på det så funkade 2D(typ playrapport.se) lite bättre men 3D.. Hittade jag inte på i Mint.. Letade.. Letade... Letade... Hittar ingenting jag känner igen!!!

Nu vart jag medveten om att jag faktiskt körde Gnome på min burk, -Uack, puh, å läskigt värre. Tja i a f så var ju den gröna färgen snygg i Mint(var har dom knyckt den ifrån, -Ubuntu kanske).

 

Skrivet med en stor glimt i ögat ja Smile

Edit, testade att inst Gnome i min OpenSuSE11.2 å upplever faktiskt Mint som "mjukare" å 2D videouppspelning(ex playrapport i full skärm(1920x1080) via Firefox. Skönta att få ha gräsänklings eftermiddag ibland.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Ha-ha, jo det känns lite vilset i början, att köra Gnome när man är van vid KDE.  Det tycker ju de som brukar köra Gnome när de provar på KDE åxå. 

Men skillnaden går att se förbi, det finns ändå många likheter.

Just Suse och Mint har väl den Gnome- implementation som en KDE-are har lättast att komma överens med.  Wink

Nu väntar vi bara på den skarpa releasen av Mint 8.  Smile

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

jontes bild

Tillbaka i OpenSuSE11.2(KDE4.33("Release 3")). Fundra om Mint har nån KDE-version på g? Kanske vore lönt att testa Kubuntu nån ledig stund. Snart får jag gräsänklingsveckor därför att frun försvinner till Ubuntu/Pingvinlandet ett tag

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

tux-svens bild

Mint 7 KDE finns tillgängligt för närvarande (KDE 4.2 tror jag).  Mint 8 KDE kommer såsmåningom, men det är ett annat gäng som skapar den än Gnome-versionen. Det kan nog dröja både veckor och månader innan den släpps.

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

jontes bild

Mint7 unversial var den första ver jag ladda hem. -Insåg att det du lovordade var Ver8(RC1) å började om. Nja jag håller inte med, det var mkt med Mint8 som inte funkade direkt för att anspela till din signatur.

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

tux-svens bild

Mint "Main Edition" heter den som har alla codecs och drivers med från början.

"Universal" är den som är avsedd för USA och andra länder med mjukvarupatent.  Mint 8 Main Edition RC1 måste kompletteras med en rejäl uppdatering för att bli up-to-date. Vänta annars några dagar tills den "riktiga" releasen kommer istället, om du vill prova. Då tror jag du får en riktigt positiv upplevelse.  Smile

 

 

 

 

 

---

Windows are for houses, Linux is for computers!