Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Jag hatar DOA!

((DOA= Dead On Arrivial(död vid ankomst))Äntligen fick jag stoppa Imellan med att montera ihop tidiga julklappen.. -fanstyget startade inte, PSU(kraftaggregatet) gav inte utlovade i 4-pinsanslutningen till moderkortet så det var bara att fixa ett nytt hos Claes Ohlsson nere på byn i ibland snövädret.  Viola!

Så långt märker jag ingen skillnad mellan 32-64 bit OS förutom att det gick f-n så fort att installera. Detta är en test/budget maskin så jag kommer att (som vissa har föreslagit) tippa i en del minne som även passar att flytta till nästa burk. Jag har inte mätt strömförbrukning men märker att min burk(3.2Ghz HT) hänger inte med att mata till diton. Bara en kärna kör på ca 80% vid skrivning/kopiering(flera Gigabit kopieringar samtidigt). Dom andra 3 är ca 3%(system) å sedan ner emot 0-2%. 4-kärnig CPU.

Ja den ska vara som en server, från boot-bilden till inloggnings rutan tog det(nyinst -alla server tillbh) 15-17Sek. Shutdown 13sek. Det är sånt  att det där med Asus express fastboot på moderkortet m browser å leksaker inte känns intressant ens med samma HW på en desktop burk.