Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Snart nytt år och tankar om Linux

Tja . det vart lite väl hetsigt före jul i kommentarerna men jag ångrar inget, -jag fick julklappar i a f. Medans jag är ute i verkstan å monterar ner/upp min 90cm breda snöslunga för lite service som jag har på gräsklipparen idag(vem f-n skottar för hand nuförtiden?) så passade jag på att inst en gammal Dell 240 någonting med ATI Rage 128 grafikkort. Funkade utmärkt med autoconfig inkl networkmanager. Kollade runt och såg att jag har en xorg.conf på 3 utav 6 burkar som kör med OpenSuSE11.2 härhemma(har även en m Exton-Knoppix på).. Detta för att jag har "beställt en"(sax2 -r) och kör med ATI's egna drivare för ATI grafikkort på dom burkarna

Tja, med tanke på att tux-sven har samma grafikkort som jag (ATI Radeon HD 3650) och inte fått det att funka med OpenSuSE 11.2 och åt mig funkar det utan problem.. Samma mjukvara borde funka bättre på olika maskiner utan att man ska behöva lägga ner ett par dagar med googlande för att editera alla små txt-filer som ligger utspridda här och där(gäller inte bara grafikkort).

leochingkwake skrev ganska bra i sin blogg härom dagen angående auto config, text eller gui-baserade verktyg.

Om jag ska dra mig till minnes något så var det att adm Novell på DOS/Win3.x tiden innan Novell kom med sina grafiska verktyg.. Den där tiden vill jag inte tillbaka till och att flertalet administratörer ska utbildas i densamma. Det är nog så jobbigt ändå idag med utbildning för hit och dit. Dom allt mer komplext täckande arbetsuppgifterna ger inte tid eller möjlighet för alla att fördjupa sig i allt.

Jag önskar ett gott nytt år med förhoppningen att det ska bli ännu enklare att använda Linux 2010.

 

*Edit!

Jag kommenterar mig själv efter ha läst att en del personer inte nyttjar ny teknik utan "handjagar" snö för hand och blir trötta.

-Kanske gäller samma sak även att ratta Linux på ett (för en själv)tillfredställande sätt? Ungefär CLI emot GUI? Ja jag skriver med glimten i ögat.

Min snöslunga tar det mesta men visst missar den i en del hörn.. Jag är dock nöjd med resultatet. Bifogar ett några år gammalt foto på maskinen att jmf med snöskyffel Smile

BilagaStorlek
DSC01357_1.JPG816.13 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

bittins bild

Själv installerade jag Xubuntu på en gammal burk för några dagar sen och funderar även på att installera FreeDOS på en efter jul

leochingkwakes bild

Vi handjagar snö för att Skövde Kommun inte ger oss nåt annat. Jag arbetar för nåt som heter handtaget och det är en tjänst för pensionärer här i Skövde. Allt vi får som sagt är kassa skyfflar och inget annat till detta. Igår skottade vi uppfarter på 40 tomter. Idag blir det nog mindre då snön är stenhård...

Du får gärna låna ut din snöslunga till våran bil, om den klarar den hårda snön Wink

tux-svens bild

Jasså Leo, du sitter på andra sidan berget som jag har i horisonten?  Jag ser blinkande master därborta.    :)  

Ta det positivt,  du slipper gå på gym för att kompensera flitigt datoranvändande.   Smile

Vilken njutning att få sätta sig vid datorn efter en skottdag, inget dåligt samvete för slapphet behöver man ha då.

Jag skottar åxå manuellt vid min uppfart  Förut gjorde jag aldrig något åt det alls, för då körde jag Subaru..     Wink

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

leochingkwakes bild

Det är nog min trådlösa antenn du ser Wink

Jo, träningen man får kanske kan vara nåt, dock har jag så dålig kondis och muskeluppbyggnad efter alla år av sittande jobb och liknande. Så jag är slut redan vid 11-tiden på dagen och jag jobbar till 16 Tongue

 

ein.anderssons bild

 Den måtte vara effektiv, enda snön jag ser är den bakom garaget Smile

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig