Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vilken dist?

Jag har läst opensuses förslag om "affärsidé"

"Target users

openSUSE users are looking for an easy and comfortable computing experience which does not limit their freedom of choice, offering sane defaults and easy configuration."

"

What do we NOT focus on?

  • Oversimplify the system to the point where configuring it becomes harder. We prefer flexibility over an (extreme) focus on ease of use. We do not simplify to the point where functionality is lost.
  • Specifically focus on mobile, cloud or other products. We primairily build a distribution for those who want to get work done. We do of course offer the infrastructure to build upon openSUSE through the Build Service."

-bara 2 utvalda delar ifrån dokumentet(inget spikat än). Nu till saken jag skulle blogga om, -jag kör lxde som fönsterhaterare! Inget KDE inget gnome, det tar för mkt kraft ur burken jag skriver på. Det står -shipping date 26/03/2002 på den aktuella Dell burken(1.7 CPU 512 Ram).

Det fungerar att ta emot streamad video/tv från dreambox mottagarna i KDE/gnome utan hack men det går lättare och snabbare i lxde!

Min smak är mera driven mot salt/surt numera i matväg, åldern vet jag.

Opensuse har andra tankar än suse(Novell) som satsar på moln, mobiler enheter(smeagol) SuSE studio etc.

Jag testade Kbuntu 10.10 under en dag och.. Det spelade ingen roll bara jag fick göra det ville så var det väldigt likt opensuse med KDE.

Jag börjar bli gammal m a o.