Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Första helt fria MS Windows dagen sedan 1994,

-det har nästan alltid funnits någon windowsburk snurrandes hemma hos mig under många år. 1991 var det faktiskt dos[tidsplanerings program) och Mac som jag körde även på jobbet. 1994 så körde jag OS/2(och senare NT3.x) av någon anledning hemma. Sen vart det Win95 etc... Det gar stått en MS SBS(i olika verisioner) för hanteringen av bl a mail sedan 1997 om jag minns rätt. Den har i o f rullat som virtuell maskin under opensuse senaste åren.

Nu har jag en virtuell opensuse maskin med axigen mailserver och en del annat rullandes. Domänen är pekad mot dyndns och ez-ipupdate client gör sitt jobb bra med hanteringen av dynamiska IP-adresser hos bredbandsbolaget.

Lite klent att jag inte har bytt ut SBS'en tidigare när jag har konsultat inom öppen källkod. Har väck en del frågor med.. Den fungerade dock bra förutom alla attackförsök och spam/virus attacker.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

marremuss bild

Vi var MS-fria i flera år. Det tog slut i okt. 11. Då fick min som en Netbook med 7. I dec konstaterade han att den gick långsammare, och började gråta när han insåg att han inte kunde göra nåt åt det, och att det var början till slutet. Tack för det MS. Jag passade på att lära honom om konceptet "planned obsoletion". Skön frihetskänsla i linux.

 

MM

 

Ora et Labora