Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Integratörsroll

Jag arbetar som mjukvarukonsult inom data/embedded systems och har till tids datum mest arbetat med uppdrag inom design och systemering. Jag ska nu förmodligen få en roll som integratör i ett stort projekt och undrar vad de vanligaste uppgifterna för en integratör är.

Är det någon som har haft en roll som integratör och kan beskriva typiska arbetsuppgifter för rollen?

mvh

Simon

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

Integratör kan säkert betyda olika saker, men när jag arbetar som systemintegratör är det inom SOA sfären med ESB, Message Broker och liknande applikationer

alberts bild

Jag kan tänka mig att det handlar om att integrera buggfixar och sådant som andra gör till en "stabil trunk". Fast det kan ju betyda andra saker också.

hoths bild

Typiskt i ett mjukvaruprojekt så handlar det om att modul för modul bygga ihop ett fungerande system i takt med att moduler blir klara  för att till sist få ett fungerande fullständigt system. Man vill börja med ett litet system som man kan få att fungera enkelt och sedan vartefter lägga till utökade funktioner. Det finns mycket som kan gå fel. Även om alla inblandade "vet" vad de gör...

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!