Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nyfiken på Google Wave

Efter att ha sett några mer eller mindre seriösa videor om hur google wave funkar så är jag ganska sugen på att testa det. Dels som användare och dels som utvecklare som vill kolla närmare på deras API.

Just därför gör jag det ganska ofina att fråga om det är någon som har en invite att dela ut till mig, eller om det är någon som har tips på hur man kan få tag i invites...

Tack på förhand

Simon

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

danjeels bild

Jag är också väldigt väldigt sugen. Men jag förväntar mig inte någon invite Wink

Lasps bild

 Ha inte för stora ambitioner!
Jag har haft det en tid. Jag tror att den interna strukturen skall vara klar. Ett lag eller Team kan vara bra som start. I lösa strukturer ser jag inte en stor grej med Wave.
Tycker också att det tekniskt strular i mina miljöer.

Ibland är alla inlägg tomma, ibland kommer efternamn på personer med, väldigt många slarvar med avartar som skulle kunna ge det personliga bandet bättre och snabbare koppling.

Så för tillfället säger jag på frågan om succe! Njaa.

This Help Center isn't currently available in your language.

Google Wave basics
Print
 

 

Was this information helpful?
 Yes  No

 

kattassens bild

Låter som det finns en del barnsjukdommar alltså.

Jag kan tänka mig att wave är ett koncept som funkar bra om alla vill och använder det på rätt sätt. Men som med så mycket annat så falerar iden säkert om någon eller några inte egentligen vill använda verktyget.

Ett tillfälle när jag tror det kan funka riktigt bra är när man jobbar med t.ex felrapporter i större system. Ett väldefinierat ämnesområde, många inblandade, de inblandade är med vid olika tidpunkter, utbyte av filer etc. Att hantera det med en eller flera mailtrådar kan vara omöjligt i vissa fall...

FoHs bild

Så länge det är öppet och utbyggbart så kan det ju bli vad som helst. "Infrastrukturen" för själva meddelandeskickandet finns där, sen vad folk gör med det är det väl bara fantasin som sätter gränser för. Eller? Är inte så hemskt insatt i Waves möjligheter, men det verkar ju som att en av de viktigaste tankarna med det är de här robotorna man ska kunna göra.

Läste någonstans att Google hoppades att Wave skulle bli det nya efter mejl eller nåt.

ein.anderssons bild

 Hela protokollet håller just nu på och dokumenteras för fullt. Själva mjukvaran beryktas att den går under en BSD licens (som allt annat google gör). Oavsätt om mjukvaran är fri eller inte så är deras api och prokoll det så du kan lätt utveckla en egen. (Som tex mozilla gör)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig