Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

kimjohanssons blogg

Ta mig till er ledare

Förra året så tog jag tag i något som legat i bakgrunden och tryckt sedan flera år. När jag tänker efter har jag väll märkt det som barn redan att det var något som inte stämde i min relation till andra människor.

Podcast/Audio-cast del 5 - Hårdvarutest - Behringer Xenyx 302USB

Ju mer jag kollat på den här grejen med att spela in desto mer snärjer jag in mig. Efter det som i folkmun kallas för moget övervägande så köpte jag en liten femkanals mixer för att kunna koppla vilken mic som helst till t ex. datorn. Mic-preamp och möjlighet att mixa in en annan ljudkälla! Just det. Telefonen t ex.... 

tester tester tester, och ett nytt avsnitt

Just ikväll så lyckades jag testa lite olika konfigurationer på appar och format när jag spelade in avsnittet. På något förvirrat sätt så blev min redigeringsdator problemet istället och en omstart av den senare funkade alla varianterna... Bra att veta för senare bruk.

Podcast/Audio-cast del 4 - Sprida.

Mina inspelningar har jag lagt upp på soundcloud men en podcast ska inte bara finnas tillgänglig för nedladdnind rent generellt utan det ska finnas något slags RSS-flöde som gör att lyssnare kan följa med per automatik när du lägger upp nya avsnitt.

Podcast/Audio-cast del tre - vinjett o ljud

Detaljer kring hur du jobbar med mjukvaran kan vi lämna därhän, de flesta av er kan tillräckligt för att fixa det. Vad jag tänkte gå in på nu var detta att din pod bör ha någon slags vinjett. Till min egna p/a-cast har jag helt enkelt bara spelat in mig uttalandes namnet på inslaget och sedan manipulerat ljudet.

Ryibos RP4900 mötte Raspberry IP B

 Jag har en nödladdare som kan driva/ladda allt som vanligtvis laddas/drivs via sk USB-laddare. Så igår pluggade jag in den i Embla, som den lilla Raspberryn här hemma heter, för att se hur det gick. Tja, det gick ju. Två timmar räckte laddningen. Det räcker för vissa projekt men om jag vill ha mobil kraft i 4 timmar då?

"Raspberry PI"-sida på Svenska

 Det finns ju ett antal hemsidor om Raspberry och även på svenska dyker allt mer upp. Låter på föregående mening som om jag hade insikt i saker och ting kanske men jag bara höftar ifrån observationer jag gjort när jag själv intresserat mig för saken...

Podcast/Audio-cast del två.

 Än så länge kan jag egentligen inte kalla det jag syslar med för ren podcast då jag inte har ett rss-flöde osv... Har än så länge lagt upp allt på Soundcloud taggat som podcast. Ni hittar min profil www.soundcloud.com/kadavro innehållandes lite allt möjligt.

Hallonpajsare

 Jo, jag har fått hem en Raspberry PI modell B nu. Den lilla maskinen har fått namnet Embla och är just nu inkopplad på nätverket huvudlös och jag loggar in via ssh och mekar runt...

Pod/audio-cast del 1

Eftersom vi lever i den sorts värld där fler vet vad en podcast och en pod är än audiocast så använder jag väll ordet podcast hädanefter i texten. Men här går inget( Here goes nothing) : Vi börjar med en ganska oteknisk bit.

Prenumerera på innehåll